İtalya’da mahsur kalan Büşra ve arkadaşlarının mağduriyeti devam ediyor

İtalya’da mahsur kalan Büşra ve arkadaşlarının mağduriyeti devam ediyor
İtalya'da eğitimi için bulunan Büşra Türk isimli öğrenci, İtalya’da karantinada kaldıklarını ve ülkeye dönemediklerini duyurarak, yetkililerden yardımcı olmalarını talep etmişti. Ancak konuya dair hala bir geri dönüş gerçekleşmedi.

İtalya’nın Apulia Bölgesi’nde bulunan Bari kentine bağlı Valenzano’da yüksek lisans eğitimi için bulunan Büşra Türk isimli öğrenci, geçtiğimiz günlerde çektiği videoda İtalya’da karantinada kaldıklarını ve ülkeye dönemediklerini duyurarak, Türk yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını talep etmişti. Ancak Büşra ve arkadaşlarına konuya dair hala bir geri dönüş olmadı.

Fikiryol'un haberine göre, yurda dönmeleri durumunda İtalya’da coronavirüse karşı önlemler konusunda bilinçlendiklerini ve karantina şartlarını kabul ettiklerini belirten Büşra Türk, “Kendi ülkemizde karantinada olmak istiyoruz” dedi.Ailelerinin de kendileri için endişelendiklerini belirten 25 yaşındaki yüksek ziraat mühendisi Büşra Türk, şunları söyledi: 

https://www.fikiryol.com/busra-ve-arkadaslarinin-magduriyeti-devam-ediyor/

“Biz İtalya’daki Türkler olarak hala haber bekliyoruz. Her gün burada 400’e yakın vatandaş hayatını kaybediyor. Biz enstitü dışına çıkmıyoruz evet ama yine de endişeliyiz, korkuyoruz. Türkiye’de karantinadan kaçmak isteyen insanların haberlerini alıyoruz. Biz en başından karantinayı kabul ettik. Buna rağmen hala bizim için bir çalışma yapılmıyor. 9 ülkeden Türk vatandaşları alınırken neden İtalya bunların içinde değil merak ediyoruz.”

"En azından bir tarih belirlensin"

“Ailelerimiz de merak içinde, Türkiye’de bulunan hocalarımız da bizim için meraklanıyor. Herkes bizim için endişeleniyor. En azından bir tarih belirtilip ‘Şu tarihte alınacaksınız’ denmesi gerektiğini düşünüyorum.”

"Tek istediğimiz ülkemizde bulunmak"

“Bir sonuca varılması gerekiyor. Biz daha bilinçliyiz olayın içerisinde olduğumuz için, Geldiğimizde neler yapılması gerektiğini biliyoruz. Amacımız kimseyi enfekte etmek ya da hastalandırmak değil. Zaten şu an bizim de raporlarımız mevcut. Enfekte durumumuz yok, doktorlar kontrollerimizi yaptı. Tek isteğimiz ülkemizde bulunmak ve karantina koşullarında devam etmek bu süre zarfında. Bu yüzden tekrar sesimizi duyurmak istiyoruz ve yardım bekliyoruz.“