İşte ‘olağandışı zenginleşen’ o isimler

İşte ‘olağandışı zenginleşen’ o isimler
Adnan Oktar grubunu soruşturan bazı hakim ve savcılar, olağandışı zenginleştikleri gerekçesiyle HSK müfettişleri tarafından incelendi. Bu inceleme sonucunda, yargı mensuplarının mal varlıkları arasında önemli tutarsızlıklar olduğu tespit edildi. Bu nedenle, söz konusu hakim ve savcılar hakkında yargılama kararı verildi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet gazetesinde kaleme aldığı köşesinde, üç HSK müfettişinin hazırladığı raporu yazdı.

Terkoğlu, “Yıllarca eski İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun da içinde olduğu bir organizasyon olduğunu anlattım. Buna kanıt olarak, operasyonda ele geçen yazışmaları yayınladım. İşte üç HSK müfettişi, tam 680 sayfa olan raporda, bunun doğru olup olmadığını incelemiş. Her detayın yer aldığı raporda, mahkeme katibinden itirafçılara kadar tam 140 kişiyle görüşülmüş.

Soruşturma yapılan yargı mensuplarının ve yakınlarının malvarlıkları incelenmiş. Telefon kayıtlarına bakılmış. Oktar’ı kurtaran kararı veren üç hakimin yanı sıra, işin içinde olduğu düşünülen eski İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman, eski İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve oğlu avukat Ali Salihoğlu, savcı Ali Parlar, avukat Cem Özdemir hakkında soruşturma yapmış” ifadelerini kullandı.

Rapora göre, Oktar grubunun tahliye olan elemanları ilişkilerini kullanarak, mahkeme heyetine ulaştığı ve kendilerini kurtaracak mahkeme kararını adeta kendileri yazarak hakimlere verdiği.

Etiketler :