İşte Meral Akşener'in kazanacağız dediği o iller

İşte Meral Akşener'in kazanacağız dediği o iller
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de katıldığı canlı yayında yerel seçimlerde İstanbul, Antalya, Bursa, Balıkesir, Denizli, Adana’nın, Mersin, Ankara’yı kazanacaklarını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu çalar Saat programına konuk oldu.

İstanbul, Antalya, Bursa, Balıkesir, Denizli, Adana’nın, Mersin, Ankara iktidar partilerinin elinden gideceğini söyleyen Akşener, Mersin’de yaşanan olaylara ilişkin de açıklamada bulundu.

Olayın planlı yapıldığını söyleyen Akşener’in açıklamaları şöyle:

"Mersin’de Kocamaz’ın yaşadığı süreç ibret oldu. Mersin’de biz içimizden vurulduk. Siyaset şöyle bir şeydir. Seçimler centilmenliğin önde olması, projelerin tartışıldığı ve sonuçta iyi olanın kazandığı bir tercihtir. Ama sn birkaç seçimde proje yerine insanların kamplaştırıldığı, zehirli bir dilin meydana geldiği bir süreç bu. Kocamaz’ın müracaatı ile ilgili il başkanı arkadaş müracaatı yapmadı. Suç duyurusunda bulunduğumuz, iğrenç işlerin ve paranın da döndüğü bir olay bu. Mersin İl Seçim Kurulu 17:26’da eliyle kargacık burgacık bir yazıyla bir müracaatı kabul etti."

"Kıran kırana bir seçim var. MHP adayının attığı bir tweet var. Hamit Tuna’nı attığı tweet. Diğer taraftan 17:26’da kapıların kapanması gereken bir de 17:50’de yetki verdiğimiz biri…. Bu insanları biz 17:50’de görevden aldık. İYİ Parti’nin adayı yok. Bunu anladık. Demokrat Parti adayı istifa etti oradan müracaat etti. İddiaya göre Hamit Tuna’nı organize ettiği 15 kişi itiraz etti. Centilmenlik olması gereken bir seçimde bir adayı komplo kurarak seçim dışına atmayı Mersinlilerin ferasetine sunuyorum."

"YSK BİZİ REDDETTİ"

"İl Seçim Kurulu’nun uygunsuz davrandığını YSK’ya bildirdik bizi reddettiler. Bir derbi maçında eliyle gol atan futbolcuyu ekendi taraftarı kınarken Türkiye’de siyaset bu noktaya geldi. YSK’nın tavrı belli. Sadi Güven bizim müracaatımızı temsilcimizle dalga geçerek, "Çok gayret ettiğini genel başkanına söylersin” diyerek reddetti. Sayın Erdoğan’ın tarafsız kalınmasını sağlayabileceğini düşünmüştüm ama kalınmadı."

"İl Seçim Kurulu üzerinde bugün yapılacak bir toplantı var. 15 kişi itiraz etti. Siyasetin geldiği nokta bu. Başka alternatifler var. Mersin için Sayın Kocamaz ile bir görüşme yaptık. Kocamaz ile Seçim Kurulu da aday olamaz derse mümkün olmuyor. Başka bir alternatif üzerinde sayın Kocamaz’ın riyaseti üzerine konuşuyoruz. Başka bir önlem alırlar diye şimdilik bunu konuşmuyoruz."

Kaynak Yeniçağ: Meral Akşener canlı yayında sıraladı: "O illeri kazanacağız"