İşte kutuplaşmamış Türkiye bu! Kan verme kuyrukları!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ülke genelinde vatandaşları kan bağışına davet etti. Davetin ardından pek çok ilde vatandaşlar kan merkezlerine akın etti.

Kahramanmaraş merkezli sabah saatlerinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ülke genelinde vatandaşları kan bağışına davet ettiğini söyleyerek "Kan ihtiyacımız olacak, yaralılar artacaktır. Ülke genelinde batı ve kuzey bölgelerinden sevkiyat yapıyoruz ama gün ışımasıyla birlikte kan bağışı yapılabilir. Kanver.org sitesini vatandaşlarımız ziyaret etsinler, en yakın lokasyonu görebilirler. 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz" dedi.

sirinevler.jpg
İstanbul, Şirinevler

Açıklamaların ardından vatandaşlar İstanbul Fatih Çapa'da bulunan Kızılay Kan Merkezi'ne koştu. Bağcılar, Silivri ve Bahçelievler'de yüzlerce kişi kuyruk oluşturdu.

konya.jpgKonya'da, kan ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan noktalarda yoğunluk oluştu.

trabzon.jpg
Giresun'da Atatürk Meydanı'ndaki Kızılay kan merkezlerine gelen çok sayıda kişi, depremzedeler için kan vermek amacıyla sıraya girdi.

sakarya.jpg
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999'daki depremde yıkımı yaşayan Sakaryalılar, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından kan bağışı için Kızılay Kan Merkezleri'nde yoğunluk oluşturdu.

agris.jpg
Ağrı'da vatandaşlar kan ihtiyacını karşılamak için Kızılay Kan Merkezi'ne koştu.

Kaynak:DHA

Etiketler :