İşte Bu Yüzden Yerli Turist Yunan Adalarına Kaçıyor! Balıkesir'de Gelen Hesap Görenleri Dumura Uğrattı!

İşte Bu Yüzden Yerli Turist Yunan Adalarına Kaçıyor! Balıkesir'de Gelen Hesap Görenleri Dumura Uğrattı!
Akdeniz ve Ege bölgesindeki işletme sahipleri, Yunan adalarına vizesiz gidiş uygulaması nedeniyle sinek avladıklarını söylerken, yerli turistler ise Yunan adalarındaki fiyatların Türkiye'ye oranla çok daha ucuz olduğunu belirtiyor. Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda adasındaki bir işletmede gelen hesap görenleri dumura uğratırken, "İşte bu yüzden Yunan adaları..." tepkisine neden oldu.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon ve hatalı ekonomi politikalarına ek olarak, özellikle turistik bölgelerdeki işletmelerin bitmek bilmeyen kar hırsı, dışarıda yemek yemeyi imkansız hale getirmiş durumda.

Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarındaki bölgelerinde bulunan restoranların fiyatları, yüksek döviz kuruna rağmen turistler için bile son yıllarda çok pahalı hale dönüşürken, vatandaşlar bu durum karşısında soluğu Yunan adalarında almış durumda.

adalar9.jpgBu yıl uygulanmaya başlanan 'kapıda vize' düzenlemesi ile çok sayıda yerli turist, Yunan adalarına ziyarette bulunurken, bu durum nedeniyle müşteri kaybı yaşadıklarını belirten yerel işletmeciler, söz konusu uygulamanın yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

BALIK RESTORANINDA GELEN HESAP DUMURA UĞRATTI

Sosyal medya üzerinden Yunan adalarına giden birçok vatandaşın paylaştığı gönderiler, hesaplar arasında büyük bir uçurum olduğunu gözler önüne sererken, tartışmaların ardından Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda adasındaki bir işletmeye ait adisyon, yeni bir krize yol açtı.

adisyon.jpgBir işletmenin, ortalama bir masaya yönelik çıkardığı 10 bin 380 liralık hesap görenleri hayrete düşürürken, yarım litrelik rakı için 2 bin 100 TL, 1 adet çipura içinse 4 bin lira hesap alındığını görenler adeta dumura uğradı.

Paylaşımın altına gelen yorumlarda çok sayıda kullanıcı, "İşte bu yüzden insanlar Yunan adalarına akın ediyor" ifadelerini kullandı.