"İşte Bu Da Oldu" Sözleriyle Paylaştı: Boğaziçi Üniversitesi Laboratuvarını Çöp Poşetleriyle Boşalttılar

"İşte Bu Da Oldu" Sözleriyle Paylaştı: Boğaziçi Üniversitesi Laboratuvarını Çöp Poşetleriyle Boşalttılar
Boğaziçi Üniversitesi Teleiletişim ve Enformatik Araştırma Merkezi (TETAM) çöp poşetlerine doldurularak boşaltıldı. Boğaziçi Üniversitesi'nde profesör Tuna Tuğcu, o görüntüleri "İşte bu da oldu" sözleriyle paylaştı.

Boğaziçi Üniversitesinin en büyük araştırma merkezi olan Teleiletişim ve Enformatik Araştırma Merkezi (TETAM) binasının yarısı, Bilgi İşlem Merkezine tahsis edildi. TETAM'a ait laboratuvardaki ekipmanlar çöp poşetlerine doldurularak boşaltıldı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

İki hafta önce yaşanan bu olaya tepki gösteren akademisyenler, bir açıklama yayımlayarak duruma tepki gösterdi. Öte yandan, binanın diğer yarısının da çöp poşetlerine doldurularak boşaltıldığı ortaya çıktı.

249869-ckc3.webp

AKADEMİSYENLERDEN TEPKİ

Cem Say, sosyal medya hesabından "Boğaziçi Üniversitesindeki en büyük araştırma merkezinin (Teleiletişim ve Enformatik Araştırma Merkezi) binasının yarısı iki hafta önce boşalttırılıp donanımları çöp torbalarına konularak taşıttırılmıştı ya? Bilin bakalım bu hafta binanın diğer yarısına ne oldu?" sorusunu sordu.

"İŞTE BU DA OLDU"

Say'ın paylaşımını alıntılayan Boğaziçi Üniversitesi profesörlerinden Tuna Tuğcu, "İşte bu oldu" sözleriyle bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta çöp poşetlerine doldurulmuş ekipmanlar görünürken Tuğcu, "3-4 tonluk araştırma tankımızı sığdıracak çöp poşeti arıyorlar" ifadelerini kullandı.

ga4tommwgaamrdw.jpeg