İstanbul'un Batısı İçin Ürküten Deprem Uyarısı: İki bölgeyi işaret etti

İstanbul'un Batısı İçin Ürküten Deprem Uyarısı: İki bölgeyi işaret etti
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy olası İstanbul depremi için yaptığı açıklamada Silivri ve Kumburgaz'ın riskli olduğunu söyledi...

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra Türkiye deprem gerçeğiyle acı bir şekilde yüzleşti.

Uzmanlar kent, kent il ve ilçelerin deprem risklerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. Olası İstanbul depremi herkesin çok yakın takip ettiği bir başlık. Bunun en büyük nedeni İstanbul'un yapı stoğunun eskimiş olması. İstanbul'da deprem ne zaman olacak, kaç büyüklüğünde olacak tüm Marmara Denizi'ne kıyısı olan yerleşimlerde en çok tedirginlikle takip edilen konu olarak yer alıyor.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'da İstanbul depremine ilişkin açıklamada bulundu. Üşümezsoy açıklamasında Silivri ve Kemerburgaz'ı işaret etti.

Üşümezsoy şunları kaydetti:

"Burada yalnızca orta sırt denilen yerde Silivri ile Kumburgaz arasında fay var. O fay risklidir. O fayda belki o çevre için heyelanlı çevreler için risklidir ama bütün İstanbul geneli için böyle bir risk yoktur, o da Kuzey Anadolu Fayı değildir."