İstanbullular geceyi sokakta geçirdi! Çadırlar kuruldu, parklar taştı... 

İstanbullular geceyi sokakta geçirdi! Çadırlar kuruldu, parklar taştı... 
İstanbul'da meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından birçok ilçede vatandaşlar parklarda toplandı. Bazı vatandaşların evcil hayvanlarını da beraberinde getirdikleri görüldü.

İstanbul'da meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından vatandaşlar soluğu parklarda aldı. Beyoğlu'nda evlerine girmeye korkan vatandaşlar, aileleriyle birlikte Kasımpaşa ve Hasköy Sahili'nde bulunan parklara akın etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar parklarda kalacaklarını söyleyen vatandaşlar, depremden korktuklarını ifade etti.

sokak-3.jpg

PAPAĞANI İLE SOLUĞU PARKTA ALDI

Kasımpaşa'da bulunan parka ailesiyle gelip, papağanını da yanına alan Lokman Yavuz, depremde büyük korku yaşadıklarını söyledi. Yavuz, “Sesinden korktuk. Kendimizi parka attık. Deprem anında evde idik. Çok şiddetli deprem oldu. Çocuklar korktu hemen parka getirdim. Bir iki saat bekleyeceğiz bir şey olmazsa eve gideceğiz. Papağanımı da yanımda getirdim. Şu papağan bile öyle bir olayla karşılaşmak istemez" dedi.

“99 DEPREMİNİ YAŞIYORMUŞ GİBİ HİSSETTİM"

Ailesi ile birlikte parkta bekleyen Aylin Çoban, “Korktuk endişeliyiz. Yeniden deprem olur diye duyumlar alıyoruz.  Kendimizi güvence altına almaya çalışıyoruz. Ne kadar parkta bekleyeceğimizi kalacağımızı bilmiyoruz. Değişik değişik duyumlar alıyoruz. Korkuyoruz. 99 depreminde çok korkmuştum. Bugün de o günü yaşıyormuş gibi hissettim. Ben en üst katta oturuyorum. Neye uğradığımı şaşırdım. Beşik gibi sallandık" diye konuştu.

sokak-2-001.jpg

SULTANGAZİ'DE VATANDAŞLAR PARKLARDA TOPLANDI

Sultangazi'de bazı vatandaşlar, evlerinden ayrılarak parklarda toplandı. Bazı vatandaşlar geceyi parklarda geçireceklerini söyledi.

Depremin ardından dışarı çıkan Minnet Mehmedov, “Sabahtan beri buradayız. Eve gidemiyoruz. Her an her şey olabilir. Geceye kadar buradayız" dedi.

Komşularıyla birlikte parkta oturan Fatma Ağgöz, “İlk defa yaşadım ama çok korktum. Sabahtan beri dışarıdaydık" diye konuştu. Komşusu Necibe Erol da, “Ben çocuğumu giydiriyordum hemen çıkamadım. Çok korktuk elimizi ayağımız titredi. Bu gece buradayız galiba. Çünkü korkuyoruz" şeklinde konuştu.

Ailesi ve çocuklarıyla parka gelen başka bir vatandaş ise “Çok panikledik. Öğle saatlerinde koltukta yatıyordum, az kalsın düşecektim. İlk defa depremle karşılaştım. Çok panik oldum. Gece burada nöbet tutacağız artık" ifadelerini kullandı.

sokak-1-001.jpg

AVCILAR'DA VATANDAŞLAR GECE DE PARKLARDA TOPLANDI

Avcılar'da yüzlerce kişi evlerine girmeyerek gece geç saatlere kadar dışarıda kalmayı tercih etti.

Merkez Mahallesi'nde oturan 86 yaşındaki Hatice Çetinkaya, deprem korkusu nedeniyle kalmak istemediği evden kızı tarafından dışarı çıkarılıp Öğretmen Hakkı Doğan Parkı'na getirildi. Çetinkaya, parkta kızının yere serdiği yatakta yattı. Parkta çadır kurarak yatanlar da bulunuyor.

Öte yandan, Merkez Mahallesi Reşitpaşa Caddesi Çayır Sokak'taki 5 katlı binanın bazı kolonlarında çatlaklar görüldüğü iddiası üzerine belediyeye bilgi verilirken, görevliler yarın yapılacak incelemeye kadar içeriye girmenin riskli olabileceğini bildirdi. Bunun üzerine binada oturanlar geceyi parkta geçirdi.

sokak-4.jpg

BAHÇELİEVLER VE GÜNGÖREN'DE VATANDAŞLAR GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİYOR

Bahçelievler'de ve Güngören'de oturan çok sayıda vatandaş yorgan ve battaniyelerini de alarak parklarda toplandı. Bazı vatandaşlar yorgan ve battaniyeleri ile bazıları da çadır kurarak geceyi dışarıda geçiriyor.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahar'da geceyi parkta geçiren vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlarla konuşan Başkan Bahar, alınan önlemlerle ilgili bilgi verdi.

Güngörenliler ise Güneştepe Parkı ile Aliya İzzetbegoviç Parkı'na akın etti. Çanta, yorgan, battaniye ve çadırlarıyla parka gelen vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor.

sokak-5.jpg

ESENYURT'TA VATANDAŞLAR GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRDİ

Esenyurtlular geceyi dışarıda geçirmek için parklara, bahçelere ve sokaklara akın etti. Esenyurt Kıraç mahallesinde bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı da deprem nedeniyle tedirginlik yaşayan vatandaşların tercih ettiği yerlerden birisi oldu.

Geceyi parkta geçirmek için ailece geldiklerini belirten Anıl Genç, "Eve gittim önce. Artçı olunca apar topar tekrar buraya geldim. Ailecek buraya geldik. Çok kötü bir durum… Mecbur çadır kurduk. Yastık yorgan mecbur hepsini getirdik" şeklinde konuşurken, Emine Genç ise, "Depremde evdeydik ama hemen çıktık. O saatten beri buradayız. Ben 17 Ağustos'u da yaşadığım için asla eve girmeyi düşünmüyorum. Yarın akşam da buradayım. Girmeyeceğim, çok korkuyorum" dedi.

sokak-6.jpg

Hediye Bala da, "Evimizde kalacak cesaret yok bizde. O yüzden burada kalmak zorundayız. Çayımızı, çerezimizi, kedimizi aldık buraya geldik. Sabaha kadar buradayız. Burada sabahlayacağız" diye konuştu.

DHA

 

Etiketler :