İstanbul'da ulaşıma zam teklifi reddedildi

İstanbul'da ulaşıma zam teklifi reddedildi
UKOME, İBB ve esnafın ulaşımda yüzde 50 zam talebiyle ikinci kez toplanırken zam talebi bakanlık temsilcilerinin oyuyla ikinci kez reddedildi. Bunun üzerine İmamoğlu, "İETT’yi, metroyu, deniz ulaşımını, taksi, dolmuş ve otobüs esnafımızı batırmaya yönelik kararlara imza atanları kınıyorum" dedi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve esnafın ulaşımda yüzde 50 zam talebiyle ikinci kez toplandı. Talep UKOME’de yine bakanlık temsilcilerinin oyuyla ikinci kez reddedildi.

'Esnafımızı batırmaya yönelik kararlara imza atanları kınıyorum'

İmamoğlu ise bunun üzerine sosyal medyadan bir paylaşımda bulunarak, "İETT’yi, metroyu, deniz ulaşımını, taksi, dolmuş ve otobüs esnafımızı batırmaya yönelik kararlara imza atanları kınıyorum. Bu noktadan sonra İstanbul’da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır" dedi.

Ne olmuştu?

Esnaf, akaryakıta her gün zam geldiği için toplu ulaşımda tekerleklerin durma noktasına geldiğini vurgulamıştı.

Esnafın yanında olduklarını belirten İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan “İki hafta önce bir zam talebiyle bir araya gelmiştik. Ancak UKOME’de reddedildi. Tekrar bir araya geldik, konuştuk esnafımızla beraber. Esnafımızın söylediği şekliyle yüzde 50 civarında bir ücret artışının yapılması gerektiği, yoksa ulaşım sisteminin maalesef hem esnaf tarafında hem İBB işletmeleri tarafında devam etmesinin mümkün olmadığı üzerinde konuşuldu. Biz bu hesaplamayı akaryakıt artışını, asgari ücreti, enflasyonu yansıtarak bir hesaplama yöntemiyle belirliyoruz. Bu hesaplama yöntemiyle şu anda yüzde 57 civarında bir ücret artışına ihtiyaç var. Yüzde 50 civarında bir öneriyle UKOME’ye getirmiş olacağız” demişti.