İstanbul'da uçaklar iniş yapamıyor: Havada kaldılar!

İstanbul'da uçaklar iniş yapamıyor: Havada kaldılar!
Meteorolojinin uyarılarının ardından bugün (28 Ağustos Çarşamba) İstanbul sağanak yağışa teslim oldu. Kentte etkili olan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar iniş yapamadı.

Meteorolojinin uyarısı doğrultusunda İstanbul'un kuzeyinde etkili olan şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Megakentin pek çok noktasında taşkınlar meydana geldi.

istanbul-ucaklar-cb-bulutlari-nedeniyl-362374-100227.jpg

Yağışlar hava trafiğini de olumsuz etkiledi. İstanbul'da etkili olan 'CB' yani Cümülonimbus olarak adlandırılan elektrikli yüklü bulutlar nedeniyle pilotlar iniş yapamadı.

istanbul-ucaklar-cb-bulutlari-nedeniyl-362376-100227.jpg

Hem İstanbul Havalimanı hem de Sabiha Gökçen Havalimanı'nda inişe hazırlanan uçaklar, pilotların bildirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle havada tur atmak zorunda kaldı.

istanbul-ucaklar-cb-bulutlari-nedeniyl-362377-100227.jpg

Pilotlar, hava trafiğini düzenleyen kontrolörlere gördükleri olumsuz hava koşullarının olduğu koordinatlar konusunda bilgi veriyor.

CÜMÜLONİMBUS NEDİR?

Cümülonimbus (CB) ya da Kümülonimbus bulutlar, tehlikeli bulutlar arasında yer alıyor. Genellikle büyük, koyu gri veya siyah renkli ve dikey gelişime sahip olan bu bulutlar, şiddetli yağışlar, dolu, şimşek ve hatta hortum gibi şiddetli hava olaylarının habercisidir.

1-7.jpg

Kaynak:DHA