İstanbul'daki Trans Hareketi Sergisi Beyoğlu Kaymakamlığı Tarafından Yasaklandı

İstanbul'daki Trans Hareketi Sergisi Beyoğlu Kaymakamlığı Tarafından Yasaklandı
İstanbul Beyoğlu'ndaki Depo'da düzenlenen trans hareketi tarihini konu alan sergi, Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yasak kararıyla kapatıldı. Depo ekibi yasal yollardan itiraz edeceklerini duyurdu.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Depo'da düzenlenen 10. Trans Onur Haftası Sergi Kolektifi'nin "Dön-Dün Bak: Türkiye'de Trans Hareketinin Tarihi" isimli sergisi, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından gönderilen bir tebligatla yasaklandı.

Kaymakamlık, herhangi bir sebep belirtmeden serginin 11 Temmuz Perşembe günü itibariyle kapatılmasını istedi. Sergi, ziyaretçilere 27 Temmuz'a kadar açık olacağı duyurulmasına rağmen bu kararla erken bir şekilde sonlandırıldı.

Depo ekibi, yasaklama kararına yasal yollardan itiraz etme kararı aldıklarını şu şekilde açıkladı:

"10. Trans Onur Haftası Sergi Kolektifi’nin “Dön-Dün Bak: Türkiye'de Trans Hareketinin Tarihi” isimli sergisi, 11 Temmuz Perşembe günü Depo’ya Beyoğlu Kaymakamlığı’ndan gönderilen bir tebligatla yasaklandı.

Bu tebligat sebep gösterilerek, 27 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacağını duyurduğumuz sergiyi kapatmak zorunda bırakıldık.

Depo ekibi olarak bu yasaklama kararına yasa yoluna başvurarak itiraz edeceğiz. Yargısal süreçteki gelişmeleri ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız."

Kaynak:halktv.com.tr