Hava nasıl olacak: Yurdun batısında güneş yakın

Hava nasıl olacak: Yurdun batısında güneş yakın
Meteoroloji'nin "turuncu" alarmla uyardığı İstanbul'da 9 Mart'tan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Bazı bölgelerde tipi şeklinde görülen kar yağışı sürücülere de zor anlar yaşattı.

İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar devam ediyor.

Sis hakim oldu

İstanbul'da kar yağışı dün akşam saatlerine doğru etkisini arttırırken, özellikle boğaza yakın bölgelerde sis hakim oldu. İstanbul Anadolu Yakası’nda etkisini artıran kar yağışı nedeniyle trafik durma noktasına geldi. E-5 karayolunda araçlar mahsur kaldı.

Görüş mesafesi 200 metreye kadar düştü

Bazı yerlerde görüş mesafesi 200 metreye kadar düştü. Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da hissettirdi. Bugün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte yetkililer ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Kar yağışının yoğunluğunun bugün saat 15.00-16.00 saatlerinde azalacağı tahmin ediliyor.

kar.jpg

Anadolu Yakası'nın Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Beykoz ve Maltepe ilçelerinde günün ilk saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı akşam saatlerinde de aralıklarla etkili oldu.

Trafik durma noktasına geldi

Kadıköy'de kar yağışı nedeniyle Göztepe D-100 Karayolu'nda trafik durma noktasına geldi. Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı.

Kent genelinde akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı Kadıköy, Göztepe D-100 Karayolu´nu beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle trafik durma noktasına gelirken, bazı araçlar yolda kalarak sürücüler lastiklerine zincir taktığı görüldü. Polis ekipleri yer yer trafiği durdurarak kar küreme araçlarının yolu temizlemesini bekledi. Yol küreme araçlarının yolu temizlemesiyle trafik akışı normale döndü.

1.jpg

Kent genelinde toplu taşıma araçlarının çalıştı ancak metrobüs ve Marmaray duraklarında yoğunluk yaşandı ve araçlar zorlukla ilerleyebildi.

Vatandaşların da yer yer tipi şeklinde görülen yağış nedeniyle zor anlar yaşadığı gözlendi.

Yol çalışmaları devam ediyor

TEM ve D-100 kara yolunda araçlar kar yağışından dolayı yavaş şekilde ilerlerken, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri, kar yağışı başladığı anlarda tuzlama çalışması yaptı. Çalışmalar aralıklı olarak devam ediyor.

5.jpg

Kar yağışı Avrupa Yakası'nda da etkili olurken, yağış nedeniyle evlerin çatıları, ara sokaklar ve yol kenarındaki yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplandı.

Kar yağışı nedeniyle araçlar zorlukla ilerliyor. Bazı araçlar da kar yağışı nedeniyle rampalarda ilerlemekte zorlandı. Ayrıca vatandaşların da yer yer tipi şeklinde görülen yağış nedeniyle zor anlar yaşadığı gözlendi.

2.jpg

Çekmeköy ve Sancaktepe'de de tipi şeklinde görülen kar yağışı etkili oluyor. Şile otobanında seyreden araçlar yoğun yağıştan ötürü güçlükle ilerliyor.

TEM ve D-100 kara yolunda araçlar kar yağışından dolayı yavaş şekilde ilerlerken, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri, kar yağışı başladığı anlarda tuzlama çalışması yapıyor.

3.jpg

Beşiktaş'ta sürücüler yolda kaldı

Etkisini artıran kar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, yolu kaplayan karlar nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı.

Kar yağışı Maslak Ayazağa yolunda etkili oldu. Vatandaşlar, yokuşu çıkamayan dolmuşu ittirdi.

4.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, yurdun batısında güneşli günler yakın.

1.jpg