İstanbul'da 'sokağa çıkma yasağı' gündemde

İstanbul'da 'sokağa çıkma yasağı' gündemde
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında "Artık tüm illere yayıldı," diyerek ilk kez il il vaka ve ölüm sayılarını açıkladı. Salgının merkez üssünün İstanbul olduğu ortaya çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında "Artık tüm illere yayıldı," diyerek ilk kez il il vaka ve ölüm sayılarını açıkladı.

Vaka ve ölümlerin açıklanmasının ardından, uzun süredir dile getirilen ancak resmi kurumlar tarafından açıklanmayan salgının merkezinin İstanbul olduğu gerçeği de ortaya çıkmış oldu. Bunun üzerine gerek kamuoyunda gerekse sosyal medyada yurttaşlar sokağa çıkma yasağı ilân edilmesi gerektiği konusunda seslerini yükseltti.

İçişleri Bakanlığından büyükşehir valilerine talimat

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre ise; Bilim Kurulu, salgın ile mücadele kapsamında nisanın ilk haftasının kritik olduğunu belirtti. İçişleri Bakanlığının Bilim Kurulu'nun bu uyarısı çerçevesinde 30 büyükşehirin valilerine uyarı gönderdiği belirtilen haberde; risk durumuna göre gerekli görüldüğü takdirde sokak, cadde, mahalle, semt veya ilçenin tamamında karantina uygulamasının başlatılıp sokağa çıkma yasağının uygulanması istendi.

İstanbul'da karantina uygulaması gündemde

Salgının en fazla görüldüğü ve merkezi olarak tanımlanan İstanbul için ise karantina uygulamasının gündemde olduğu iddia edildi. Kızılkoyun imzalı haberde, salgının seyrine göre İstanbul'da acil ve zorunlu durumlar dışında kente tüm giriş-çıkışların kapatılarak sokağa çıkma yasağının uygulanması değerlendirmeye alındı.

Yapılan incelemelere göre, haftasonu büyükşehirlerde hayatın yüzde 95'inin durduğu belirlendi. Haftanın başlamasıyla birlikte yeniden canlanan sokaklar, yurttaşların işe gitmek zorunda kaldıkları için sokağa çıktığını da ortaya koymuş oldu.

Etiketler :