İstanbul kara teslim: İşte alınan önlemler

İstanbul iki yakasında da gece saatlerinde birçok bölgede kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde de kentin birçok yerinde kar yağışı etkisini artırarak devam etti. İlçelerde lapa lapa yağan kar, ortalığı beyaza bürüdü.

Anadolu Yakası'nın Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Beykoz ve Maltepe ilçelerinde günün ilk saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.

Kar yağışı nedeniyle araçlar zorlukla ilerliyor. Bazı araçların kar yağışından dolayı rampalarda ilerlemekte zorlandığı görüldü. Ekiplerin kar temizleme ve tuzlama çalışması devam ederken Çamlıca tepesi ve yüksek kesimlerde yollar beyaza büründü.

TEM ve D-100 karayolunda araçlar kar yağışından dolayı yavaş bir şekilde ilerlerken, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri, kar yağışı başladığı anlarda tuzlama çalışması yapıyor.

Kar yağışı Avrupa Yakası'nda da etkili olurken, yağış nedeniyle evlerin çatıları, ara sokaklar ve yol kenarındaki yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplandı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde günün ilk saatlerinde şiddetli kar yağışı görülürken, bazı vatandaşlar da bu anları cep telefonlarının kamerasıyla kaydetti.

İstanbul’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Galata Köprüsü’nde ise bazı vatandaşlar şiddetli kar yağışı ve soğuk havaya aldırış etmeden oltalarıyla balık tuttu.

Otogarlardan otobüslerin çıkışına izin verildi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir sonraki duyuruya kadar; İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin ÇIKIŞLARI DURDURULMUŞTUR" duyurusunu yapmıştı.

Valilikten yapılan açıklamada otobüslerin otogarlardan çıkışına izin verildiği açıklandı.

TIR'lara da izin

Öte yandan şehir içindeki kamyon ve TIR'ların da trafiğe çıkışına izin verildiği belirtildi.

Trafik olumsuz etkileniyor

İstanbul'da iki gündür etkili olan ve gece saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle araçlarıyla yola çıkan sürücüler trafikte güçlükle ilerliyor.

Avrupa yakasında O-3 bağlantı yolu Esenler mevkisinde bazı tır ve kamyonların yoğun kar yağışı nedeniyle yol kenarında beklediği görüldü. Bağcılar mevkisinde karla kaplanan yolda ilerleyemeyen bazı sürücüler araçlarını yol kenarına park etti. Yolda kalan ve ilerlemekte güçlük çeken araçlar nedeniyle bölgede trafik akışı ağır seyrediyor.

Mahmutbey gişeleri Ankara istikametinde ise trafik durma noktasına geldi.

Anadolu yakasında sabah saatlerinden itibaren şiddetini artıran kar yağışı Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe ve Sultanbeyli'de etkili oluyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede yollar beyaza bürünürken, TEM otoyolu ve D-100 karayolunda sürücüler trafikte güçlükle ilerliyor.

Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar ve Beykoz'da da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı, aralıklarla devam ediyor. Bu bölgelerde ana arterlerin açık olduğu, ara yollarda ise bazı araçların yolda kaldıkları gözlendi.

İBB Cep Trafik uygulamasına göre, saat 08.50 itibarıyla kentteki trafik yoğunluğu 58 olarak kaydedildi.

İstanbul - Bağcılar TEM Bağlantı Yolu'nda kalan araçları trafik polisleri itti

Bağcılar TEM Bağlantı Yolu İSTOÇ mevkiinde kar nedeniyle yolda kalan araçları polisler iterek kurtardı.

İstanbul'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Sabah saatlerinde İSTOÇ mevkiinde karla kaplı yol nedeniyle bazı araçlar güçlükle ilerlerken, bazıları da yolda kaldı. Yolda kalan araçları polisler iterek kurtarmaya çalıştı. Polisler zaman zaman yoldaki diğer araç sürücüleri ve yolcularından da yardım istedi. Polisler ve vatandaşlar otomobilleri iterek kaldıkları noktalardan kurtardı.

Küçükçekmece D-100'de trafik durma noktasına geldi

 

Küçükçekmece D-100 Karayolu'nda kar yağışı ve önlem almadan yola çıkan sürücüler nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Bazıları yürüyerek metrobüse ulaşırken, bazı sürücüler de araçlarını D-100'e bıraktı.

Kar yağışı bazı noktalarda trafiği durma noktasına getirdi. D-100 Karayolu Küçükçekmece mevkiinde trafik bir süre durdu. Trafiğe takılmak istemeyen bazı sürücüler D-100 de geri manevra yaparak yan yola girdi. Bazı sürücüler ise araçlarını yol kenarına bıraktı. Yasağa rağmen motosiklet sürücülerinin de trafikte olduğu görüldü.

Yürüyerek metrobüse ulaştılar

İşe gitmek için servis ve otobüslere binenler trafiğin durmasıyla araçlardan indi. Yürüyerek metrobüse ulaşanlar yollarına devam etti. Metrobüse yürüyen bir kişi, "Araçlardan inip yürüyorlar. Bazı araçlar da geri dönüyor. Metrobüse geldik. İlerisi de kapalı. Bazı araçlar da sağa çekiyor" diye konuştu. Bir başka kişi de 10 dakikadır yürüdüğünü servisin kendilerini yolda bıraktığını söyledi.

Araçlarını yol kenarına bıraktılar

Yolun açılmayacağını düşünen ve araçlarıyla yokuşu çıkamayan bazı sürücüler araçlarını yol kenarına bıraktı. Silivri'ye gitmek için yola çıkan bir sürücü yarı yoldan geri döndüğünü belirtti. Selçuk Yüksel isimli sürücü, "Bazı araçlar kaldı. Yarı yoldan döndüm. Trafiğin açılmasını bekliyorum" dedi.

Mahmutbey TEM Otoyolu’ndaki kar yağışı havadan görüntülendi

Kar yağışının etkili olduğu TEM Otoyolu Mahmutbey mevkii havadan görüntülendi.

İstanbul'da meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı kar yağışı dünden itibaren etkisini giderek artırdı. Birçok ilçeyi etkisi altına alan kar yağışı sabahın ilk saatlerinde trafiği de olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışının etkili olduğu TEM Otoyolu Mahmutbey mevkii havadan görüntülendi.

mahmutbey-tem-otoyolundaki-kar-yagisi-havadan-goruntulendi-3366-dhaphoto1.jpg