İstanbul'da çocuklu annelere ücretsiz ulaşım dönemi

İstanbul'da çocuklu annelere ücretsiz ulaşım dönemi
İstanbul'da 0-4 yaş aralığında çocuğu olan annelerin, "Anne Kart" ile ücretsiz ulaşım uygulaması bugün itibariyle başladı.

Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden olan uygulama, UKOME toplantısında onaylanmıştı. Uygulama bugün itibariyle başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısı, Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ile İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir’in başkanlığında düzenlenen toplantıda, kurumların UKOME üyeleri ile esnaf ve ilçe belediyesi temsilcileri de yer aldı.

Toplantıda, 0-4 yaş (0-48 ay) aralığında çocuğu olan annelerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını içeren rapor ele alındı. Görüşlerin belirtilmesinin ardından oylanan rapor, oy birliğiyle onaylandı.

Karar, annelerin sosyal hayata katılımını artırmak ve aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla alındı. Kararla, ulaşım hareketliliğini artırmak, toplu ulaşımı teşvik etmek, özel araç kullanımını ve buna bağlı olarak çevre kirliliğini azaltmak da hedefleniyor.

İBB Meclisi de 17 Temmuz’daki kararıyla, 4 yaşa kadar çocuğu olan çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesini ve ücretsiz taşıma bedelinin Belediye bütçesinden karşılanmasını onaylamıştı.

0-48 ay çocuğu olan anneler, "Anne Kart" adı altında 150 kontör içeren ücretsiz İstanbulkart alabilecek. Kartlar, İstanbulkart başvuru noktalarından veya istanbulkart.istanbul/anne-kart adresi üzerinden online müracaat ile alınabilecek. 


 

Etiketler :