İstanbul'a Trakya'dan ve Anadolu'dan araç girişleri durduruldu

İstanbul'a Trakya'dan ve Anadolu'dan araç girişleri durduruldu
Valilik ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalara göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul yönüne Trakya'dan ve Anadolu tarafından ulaşımın durdurulduğu duyuruldu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle Trakya'dan İstanbul'a araç girişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yerlikaya, "Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur" dedi.

Trafik kilitlendi

Yoğun kar yağışının etkisini artırmasının ardından D-100 Karayolu Haramidere mevkiinde, Beylikdüzü Metrobüs durağında ve Esenler O-3 bağlantı yolunda trafik durma noktasına geldi.

Anadolu tarafından ulaşım durduruldu

Karayolları Genel Müdürlüğü, Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşımın durdurduğunu açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü Twitter hesabından "Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya'dan (İzmit ve İstanbul istikametine) itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur. Kocaeli'nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova'dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur" şeklinde paylaşım yapıldı.

Otogar çıkışları durduruldu

Vali Ali Yerlikaya İstanbul'daki tüm otogarlardaki çıkışlar 25 Ocak 2022 Salı gününe kadar durdurulduğunu açıkladı.

AVM'ler kapatılacak

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'lerin 19:30'a kadar kapatılacağını duyurdu.

Yerlikaya Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’ler bu akşam itibarıyla saat 19.30’da kapatılacaktır" dedi.

Tüm uçuşlar durduruldu

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda tüm seferler saat 18.00'e kadar durduruldu.

İstanbul'u DEK'ler vuracak

Tüm yurdu etkisi altına alan Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen aşırı soğuklar İstanbul ve birçok ilde etkisini gösterdi, bazı yerlerde kar 20 cm'nin üzerine çıktı.

Bugün öğlen saatlerinde deniz etkisi kar yağışı olarak bilinen DEK’lerin İstanbul’da etkisini göstermesi bekleniyor. Karadeniz üzerinden şehre gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor.

Tahminlere göre soğuk hava dalgasının en sert günü pazartesi yaşanacak. Deniz etkisi kar yağışı olarak bilinen DEK’ler pazartesi günü öğlen saatlerinde İstanbul’da kendini gösterecek. Karadeniz üzerinden şehre gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor.

Kar yağışı devam edecek

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmini raporuna göre yurt genelinde kar yağışı hafta sonu ve yeni haftada da etkisi göstermeye devam edecek.