İstanbul'a Saatli Salı Uyarısı! Bugün Hava Buz Kesti, Yarın Isınıyor Ama...

İstanbul'a Saatli Salı Uyarısı! Bugün Hava Buz Kesti, Yarın Isınıyor Ama...
İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı! O saatlere dikkat: 80 km hıza ulaşacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 ili sarı ve turuncu kodla uyardı. Yurdun Doğu kesimleri ile Batı Karadeniz’de kuvvetli rüzgar, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde ise kuvvetli yağış bekleniyor. Öte yandan İstanbul Valiliği, yarın için saat vererek kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji danışmanı Prof. Orhan Şen de x hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul bugün soğuk, 7 derece, gece 3 derece. Yarın ısınıyor 16 derece. Yağış çarşamba günü Marmara'ya kuvvetli gelecek" uyarısında bulundu.

firtina.jpg

MARMARA İÇİN 'KUVVETLİ FIRTINA' UYARISI

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için yarın öğleden sonra, kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin açıklamasında, yarın öğleden sonra Marmara Bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı. Açıklamada İstanbul, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de güney yönlerden rüzgarın saatte 50-80 kilometre esmesi beklendiği belirtildi. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde devam edecek yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, güney ve batı kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

firtina-istanbul.jpg

Rüzgarın genellikle güneyli, zamanla iç ve batı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun batı ve kuzeydoğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde bekleniyor.

RÜZGAR SAATTE 100 KM'YE ÇIKACAK

Rüzgarın güneyli yönlerden Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun batı ve kuzeydoğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

firtina-istanbul10.jpg

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN FIRTINA UYARISI

İstanbul Valiliği, yarın (salı) öğle için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Rüzgarın saatte 50-80 km esmesinin beklendiği aktarıldı.

denizlerde-firtina.jpg

METEOROLOJİDEN DENİZLERDE FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'de halen kuvvetli şekilde esen rüzgarın, bu akşam saatlerinden itibaren doğusunda, yarın akşam saatlerinden itibaren batısında güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'deki fırtınanın, çarşamba öğle saatlerinde batısı ile akşam saatlerinde doğusunda etkisini azaltması bekleniyor.

denizlerde-firtina1.jpg

Marmara'da rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtına, çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini azaltacak.

Kuzey Ege'de, yarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan esecek fırtına, çarşamba öğle saatlerinde kuzeyde ile akşam saatlerinde güneyde etkisini yitirecek.

Güney Ege'de ise rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtına, çarşamba sabah saatlerinde güney ile akşam saatlerinde kuzeyde etkisini kaybedecek.

Denizlerdeki fırtına dolayısıyla ulaşımda aksamalar meydana gelebileceği uyarısında bulunuldu.

Etiketler :