İstanbul'a Bahar Havası, Yanında Kötü Bir Sürpriz Getiriyor

İstanbul'a Bahar Havası, Yanında Kötü Bir Sürpriz Getiriyor
İstanbul'da hava sıcaklığı artıyor, hava kalitesi ise düşüyor. Libya'dan esecek sıcak rüzgarlarla hava bahar tadında olacak, ancak hava kalitesi düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), mevsimsel ortalamanın üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının devam edeceğini bildirdi.

5 günlük hava tahmini raporunu yayınlayan MGM, sıcaklığın cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak yükseleceğini ve mevsimsel normallerin üstünde seyredeceğini duyurdu.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, yarın Libya'dan esen rüzgarların daha ılık bir hava getireceğini ifade etti. Çalışkan, rüzgarların hafif olması nedeniyle hava kalitesinin düştüğünü ve hafta sonuna kadar bu durumun devam edeceğini belirterek "Bahar havasını yaşayacağız ancak nefes aldığımız hava temiz olmayacak" şeklinde konuştu.

istanbul-hava.jpg

HAVA KİRLİLİĞİNE DİKKAT!

Yayımlanan rapora göre; önümüzdeki 5 günlük süreçte hava sıcaklıklarının Ankara'da 16, İstanbul'da 21, Antalya'da 21, İzmir'de 20, Samsun'da 14, Diyarbakır'da 16, Adana'da ise 22 dereceye yükseleceği öngörülüyor. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan ise Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların artacağını ve şubat ayının kurak geçeceğini bildirdi.

istanbul-hava2.jpg

Çalışkan, "Rüzgarlar hafif olduğundan dolayı hava kirliliği artış gösteriyor. Özellikle İstanbul'un Kağıthane ve Göztepe ilçelerinde hava kalitesi hassas bir seviyede. Bahar havasını yaşayacağız ancak nefes aldığımız hava temiz olmayacak" şeklinde konuştu.