İstanbul Havalimanı’na ‘rüzgar’ engeli: Uçaklar iniş yapamadı

İstanbul Havalimanı’na ‘rüzgar’ engeli: Uçaklar iniş yapamadı
İstanbul’da yeni açılan İstanbul Havalimanı’na çok sayıda uçağın ‘rüzgar nedeniyle’ iniş yapamadığı ve havada tur atmak zorunda kaldığı belirtildi. Bazı uçaklar Tekirdağ’daki Çorlu Havalimanı’na yönlendirildi.

Airporthaber’in haberine göre yeni açılan İstanbul Havalimanı’nda bugün hava koşulları nedeniyle sorun yaşandığı, birçok uçağın uzun süre tur atmak zorunda kaldığı ve bazı uçakların Tekirdağ Çorlu Havalimanı’na yönlendirildiği belirtildi. Durum rüzgardan kaynaklandı.

Airport haber, bazı uçakların şiddetli rüzgarın etkisinden dolayı havalimanını pas geçmek zorunda kaldığını, bazı uçakların yakın meydanlara yönlendirildiğini duyurdu. İstanbul Havalimanı’ndan kalkışların da bu süreçte kontrollü olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Bazı uçaklar Atatürk Havalimanı'na yönlendirildi

Hava koşullarının düzelmesi ile inişler kısmen normale dönse de, çok sayıda uçak Tekirdağ-Çorlu Havalimanı’na yönlendirildi. Uçuş takibi sitesi Flightradar’a göre, İstanbul Havalimanı’nın açılması sonrası taşınan ve ‘millet bahçesi’ yapılacağı açıklanan İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönlendirilen uçaklar da oldu.

Sekiz uçak Çorlu'ya indi

Flightradar’daki verilere göre, 15.00-16.25 saatleri arasında THY’nin Berlin, Basel, Riga, Göteborg, Bremen, Edremit, Marsilya, ve Elazığ’dan gelen uçakları Tekirdağ-Çorlu Havalimanı’na indi.

Airporthaber ise THY’nin TK2325 sefer sayılı İzmir-IST seferini yapan uçağının ise İzmir’e geri döndüğünü aktardı.

İniş yapamayan uçaklardan birinin, Marsilya-İstanbul uçağı olduğu görülüyor.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu uyarmıştı

TMMOB İKK, Aralık 2014 yılında yayımladığı raporda, proje alanının doğrudan deniz üzerinden gelen rüzgara açık olduğunu, uçuş için uçağın gelen rüzgarı önden alması gerektiğini aksi durumların tehlikeli olduğunu belirtmişti.

Raporda, “Yılın 107 günü fırtınalı, 65 günü ise yoğun bulutlu olan bu kıyı bölgesinde hava taşımacılığı ve piste iniş ve kalkışların fiziksel çevre şartları bakımından sorun yaratabilir” ifadeleri kullanılmıştı

İlgili Haberler