İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım alan vakıflar; Meclis gündeminde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım alan vakıflar; Meclis gündeminde
CHP’li Sezgin Tanrıkulu, İBB’den vakıf ve derneklere 847 milyon lira aktarıldığını öne sürdü. Her biri için ayrı ayrı soru önergesi verdi. Toplam 1013 önerge el arabasıyla taşındı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım alan vakıf, dernek ve STK'lara ödenen paralar, Meclis gündemine taşındı.

Sözcü gazetesinin haberine göre; CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, her vakıf için ödenen parayı ayrı ayrı sorunca ortaya tam 1013 soru önergesi metni çıktı. Tüm evrak insan gücüyle taşınamayınca Meclis görevlileri taşıma arabasıyla önergeleri götürdü. 

chp-kapak.jpg

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a İBB'den vakıf, dernek ve STK'lara dağıtılan paraları sordu. 

Önergede “İBB tarafından hazırlanan STK-Okul-Yurt Faaliyet Raporu'na göre TÜRGEV, Ensar Vakfı, TÜGVA, Önder İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Vakfı, Türkiye Maarif Vakfı, T3 Vakfı, Okçular Vakfı ve diğer vakıf ve okullar olarak belirttiği kurumlara yıllar bazında toplamda 847.595.858.27 TL ödeme yapıldığı” hatırlatıldı. 

Tanrıkulu, İBB'ye ait 847 milyon 595 bir 858 lira ile İstanbul'un 39 ilçesinde yapılabilecek yardımları tek tek açıkladı. 
Her bir vakıf, dernek ve STK'ya ödenen para ile  ‘kaç aileye sosyal yardım',  ‘kaç aileye yiyecek et yardımı', ‘deprem tehlikesi olan kaç binaya güçlendirme yardımı', ‘kaç köprü', ‘sağlık kuruluşlarına kaç ambulans', ‘kaç öğrenciye okul üniforması' ve ‘kaç aileye Ramazan boyunca sıcak yemek' verilebileceği sorularına cevap istendi.

Etiketler :