İsrail protestocuları İstanbul'da Katarlılara ait McDonalds'a saldırdı

İsrail - Hamas savaşının en kanlı günü dün yaşandı. İsrail'in abluka altındaki Gazze'de hastaneyi bombalaması sonucu yüzlerce kişi öldü. Saldırı İstanbul’da da protesto edildi. İsrail’e tepki gösteren bir grup, Levent'teki McDonalds şubesine saldırdı. Filistin bayrakları ile saldıran grup şubenin camlarını kırdı. Ancak şöyle bir gerçek var ki Türkiye'deki McDonalds Katarlılara ait...

Dün akşam saatlerinde İsrail’in abluka altındaki Gazze’de bir hastaneyi vurması ile yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Türkiye’nin de arasında olduğu birçok ülkede insanlar meydanlara inip İsrail’i protesto etti.

Katliam sonrasında İstabul’da bir grup protestocu, daha önce McDonald’s’ın İsrail’e yardım ettiği haberlerinin de yayılması ile Levent'teki McDonalds şubesine saldırdı. Ellerinde Filistin bayrakları ile saldıran grup şubenin camlarını yerlerini bir etti.

Saldırı anlarının görüntüleri sosyal medyada da çok paylaşıldı.

s-4a0f175d878ca270a22e0e07647c30d42b7eeff5-1.webp

NEDEN MCDONALDS'A SALDIRDILAR?

Sosyal medyada “McDonald’s İsrael” hesabından paylaşım yapan bir şirket, her gün İsrail ordusuna 4 bin kutu yemek dağıttığını ifade etmiş ve McDonald’s restoranlarına gelen İsrail askerlerine ve diğer güvenlik güçlerine yüzde 50’lik indirim uyguladığını açıklamıştı.

s-c00821706e128230f9609cf6eb57424cc6bef597.webpMcDonald's Türkiye ise yabancı basında çok ses getiren bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı:
"Türkiye'deki McDonald's yerel bir işletmedir, tüm mülkiyeti ve işletmesi Katarlı Boheme Investment Şirketi tarafından denetlenmektedir. Mc Donald’s İsrail işletmesi ile McDonald’s Türkiye'nin faaliyetlerinin hiçbir bağlantısı yoktur. İsrail'deki McDonald's, işletmemizden ayrı bir varlık olarak faaliyet gösterir. Dolayısıyla McDonald's Türkiye'den bağımsız olarak kendi iş ve iletişim kararlarını alır."

Etiketler :