İsmailağa'da hibe çatlağı

İsmailağa'da hibe çatlağı
İsmailağa cemaati ile bağlantılı bir derneğe Avrupa Birliği'nden hibe desteği verildiğinin ortaya çıkması üzerine cemaatin önde gelen ismi Ahmet Mahmut Ünlü açıklama yaptı. Ünlü, bu paranın "asla caiz olmadığını" belirtti.

İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü, Cumhuriyet Gazetesi'nin "Avrupa Birliği'nden İsmailağa derneğine 31 bin Avro hibe" başlıklı haberi üzerine bir açıklama yaptı.

Ünlü, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı kısa açıklamasında "Eğitim için Avrupa Birliği'ne proje sunup onlardan para almak, 20-30 bin euro için bu zillete katlanmak asla câiz değildir" dedi.

Ünlü, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:
"Hangi dernek veya vakıf böyle işler yapıyorsa bunlara dikkat edilmelidir, sadece Avrupa Birliği için değil Arap âleminden de olsa veya Pakistan, Afganistan yöresinden de olsa dış devletlerden bir dernek ve vakfın yardım ve bağış kabul etmesi uygun olmaz. Zira bugün para alan yarın emir alır."

Ünlü'nün "asla caiz değil" diyerek tepki gösterdiği "hibe" haberinde, İsmailağa cemaati ile bağlantılı Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği’nin, Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı olarak bilinen Avrupa Komisyonu’ndan “Erasmus+Gençlik Programı” kapsamında hibe aldığı ortaya çıkmıştı.

Etiketler :