İsmail Saymaz: Ya genç çalışan suçu üstlendi, ya da bir sahtecilik var

İsmail Saymaz, Sabah'taki köşesinde kendisinden 'Bylock İsmail' diye bahseden Hilal Kaplan'a "Daha iki ay önce, 'Sayın İsmail Saymaz beyefendiye selamlarımla' diye imzalı kitap gönderdi. Hiç utanmıyor musun?" diye sordu. Kaplan ise kitabı haberi olmadan Turkuvaz Kitap çalışanının kendisi adına imzalayıp gönderdiğinini iddia etti. Saymaz, "Ya bir genç suçu üstlendi ya da sahtecilik var" dedi.

Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına katılan İsmail Saymaz, kendisinden 'ByLock İsmail' diye bahseden Sabah yazarı Hilal Kaplan hakkında çarpıcı bir bilgi paylaştı. 

'Hilal Kaplan, daha iki ay önce bana kitap gönderdi'

Kaplan'ın, iki ay önce kendisine yeni kitabını imzalayıp gönderdiğini açıklayan Saymaz, "Acıyorum bunlara" dedi. Kaplan'ın gönderdiği imzalı kitabın fotoğrafını da paylaşan Saymaz şöyle devam etti: 

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde en önemli haberlerden birine imza attım. Bylock'un sahibi ile röportaj yaptım. ABD'ye gittim geldim. 3 ay önce tutuklandı zaten. İfadesinde de ben ne yazdıysam onu söyledi. Bu türden kritik haberlere ben imza attım. Hepsinden sonra da bu ve benzeri kişiler, bu türden ifadeler, lakaplar kullanıyorlar. Böyle yazıyorlar sonra telefon yoluyla, başka yollarla sırnaşıyorlar. Başka hamleler yaparak benimle temas kurmaya çalışıyorlar. İmzalı kitap mı gönderen dersin, mesaj mı gönderen dersin. Gülünç, acıyorum bunlara"

ekran-resmi-2021-08-30-17-29-30.png

Kaplan'dan yanıt: Turkuvaz çalışanı imzaladı 

Hilal Kaplan, programın ardından İsmail Saymaz'a Twitter üzerinden yanıt verdi. Kaplan, "Sana kitap imzalayıp gönderdiğimi düşünecek kadar zavallı durumdasın. Beyefendi olmadığını kanıtlamak için bu kadar uğraşmasaydın Genç bir emekçiyi de zor durumda bıraktın. Bylock İsmail’e “Görgüsüz İsmail” lakabını kendin eklemiş oldun. Hayırlı olsun" yazdı. 

'Telaştan böyle bir hata yaptım' 

Tweet'lerinde kitabı kendisi adına başka birinin imzaladığını iddia eden Kaplan, daha sonra ise Oğuzhan Kocaoğlu isimli Turkuvaz Kitap çalışanı kişinin tweet'lerini de paylaştı. 

Kocaoğlu, İsmail Saymaz'ın 'kitap gitmeyecekler' listesinde olduğunu ancak telaştan kendisinin bu hataya yaptığını iddia etti. 

ekran-resmi-2021-08-30-17-46-48.pngekran-resmi-2021-08-30-17-46-57.png

 

Saymaz: Her şey yalan, her şey sahte 

İsmail Saymaz ise, Kaplan'ın ve Turkuvaz Kitap çalışanının açıklamalarındaki tutarsızlıklara dikkat çekerek, "Güya Turkuaz Kitap’ın çalışanı, Hilal K’nin haberi olmadan fakat onun imzası ve el yazısını taklit ederek, kitabı göndermiş" dedi. Bu durumda iki ihtimal olabileceğini belirten Saymaz, "Ya genç çalışan suçu üstlendi. Ya da bir sahtecilik var. Fakat imzası taklit edilen kişi teşekkür ediyor. Her şey yalan, her şey sahte" mesajını paylaştı. 

 

whatsapp-image-2021-08-30-at-14-14-47.jpeg

 

whatsapp-image-2021-08-30-at-12-16-27.jpeg