İsmail Küçükkaya: Kadın duygusunu ve ruhunu ben herhangi bir kadından daha fazla yansıttığıma inanıyorum

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında gerçekleşecek olan ortak yayının moderatörü olan gazeteci İsmail Küçükkaya'dan, yayınla ilgili açıklamalar geldi.

23 Haziran İstanbul seçimleri öncesinde Cumhur ve Millet ittifaklarının adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında pazar günü gerçekleştirilecek ortak canlı yayının moderatörü olan gazeteci İsmail Küçükkaya, bu görev için kadın bir meslektaşının seçilmemesine dair eleştirilere cevap verdi programında yanıt verdi. Küçükkaya, “bir kadının ruhunu ve duygusunu bir kadından daha iyi yansıttığını” söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, bugün katıldığı ‘İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’ programında İmamoğlu ile Yıldırım’ın gerçekleştireceği ortak yayının Türkiye’nin demokratik gelişimi açısından önemli olduğunu belirterek, İstanbul’un iki adayı arasında gerçekleşecek tartışmayı kimin sunacağına dair bir eleştiride bulundu. “İki erkek adayla orada siz yayına çıkacaksınız, siz de bir erkek gazetecisiniz. Üç erkek konuşacaksınız. Keşke…” diyen Paylan’ın sözünü, “Bir şey söyleyeceğim” diyerek kesen Küçükkaya ise şunları söyledi, “Bu tartışmaya girmezdim ama ben ömrüm boyunca gazete yönettim 5 yıl, Ankara temsilciği yaptım 5 yıl; kadın meselesini 6 yıldır en çok gündeme getiren benim. Fakat şu çok yanlış, sen de aynı hataya düşmüşsün. Benim çok başarılı kadın gazeteci arkadaşlarım var, benden çok daha başarılılar, bu işi benden çok daha iyi yapacaklar, hiçbir kuşkum yok. Fakat, bir ortak yayını ya da herhangi bir görevi sadece kadın olduğu için kadın yapsın demek bu meseleyi anlamamaktır. Yanlış bu.”

‘MESELENİN SADECE SEKSİ TARAFIYLA İLGİLENİYORLAR’

Garo Paylan’ın “Belki iki gazeteci olabilirdi” itirazı ve HDP’de eş başkanlık sisteminin uygulandığına dair hatırlatması üzerine ise Küçükkaya şunları söyledi:

“Birçok kadın meslektaşım, şöyle yazmışlar. İsmail de çok iyi sunacaktır ama filanca kadın da olsaydı… Meseleye şöyle bakmamız lazım; yalnızca kadın veya erkek değil. Ben bir şey diyeyim mi, kadın duygusunu ve ruhunu ben herhangi bir kadından daha fazla yansıttığıma inanıyorum. Ama şöyle tartışılmalı: Bu adam ne yapmış, 5 yıl Ankara temsilciliği, 5 yıl genel yayın yönetmenliği yapmışım, 6 yıldır Türkiye’nin en çok izlenen, en çok güvenilen isimlerindenim. Bunlar tartışılmalı. Ama meselemiz şu olmalı; siyasetin yarısını, parlamentonun yarısını kadınlardan oluşturmalıyız ya da kadın işçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmeliyiz. Yoksa meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar.”

İlgili Haberler
Etiketler :