İsmail Kahraman Yeni yasama yılının açılış konuşmasını yaptı

İsmail Kahraman Yeni yasama yılının açılış konuşmasını yaptı
TBMM 26. Dönem 3

TBMM 26. Dönem 3. Yasama Yılının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "Meclisimizin açılışından günümüze kadar hayri ve azmi emekleri geçenleri Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere milli bekamızı temin etmek üzere büyük bir azimle hizmet edenleri aramızda bulunmayan meclis başkanlarımızı, milletvekillerimizi saygıyla anıyorum" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman açılış konuşmasında özetle şunları söyledi:

Ülkemiz FETÖ eliyle bir darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Meclisimiz darbeye karşı duruşuyla ikinci kez gazi ünvanı almaya hak etti.

Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bu darbe teşebbüsü milletimizin ruh kökünde yer alan birlik ve beraberlik ruhunun tekrar ortaya çıkmasına neden oldu. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkemiz bir daha hükümet krizleri yaşamayacaktır.

İçinde bulunduğumuz bina TBMM'nin üçüncü binasıdır. Binamızın 1961'den buna olan eskimeleri ve 15 Temmuz'daki hasarı giderebilmek için onarımlar yaptık. Artacak milletvekili sayısına bağlı olarak iyileştirmelerin yapılacağı açıktır. Ahtapotlar güçlü Türkiye yürüyüşünden bizi alıkoyamayacaklardır.

Gazi meclisimizin değerli milletvekilleri sözlerime son verirken, yeni yasama yılının hayırlı ve uğurlu olmasını niyaz ediyorum. Meclisimizin açılışından günümüze kadar hayri ve azmi emekleri geçenleri Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere milli bekamızı temin etmek üzere büyük bir azimle hizmet edenleri aramızda bulunmayan meclis başkanlarımızı, milletvekillerimizi saygıyla anıyorum.

Etiketler :