İşitme Engelli Nihal 235 Gündür Kayıp

İşitme engelli Nihal Babayiğit'in kayboluşu, sosyal medyadan tanıştığı işitme engelli Mehmet Basık'ın tutuklanmasıyla şoke edici bir hikayeye dönüştü. Şimdi ailesi, onun izini bulmak için çabalıyor.

Antalya'nın Serik ilçesinde ikamet eden işitme engelli Nihal Babayiğit ile Batman'da yaşayan işitme engelli 25 yaşındaki Mehmet Basık, 2022 yılında sosyal medya üzerinden tanıştı ve kısa bir süre sonra kayboldu.

Nihal Babayiğit'i arayan babası Vedat Babayiğit ve ayrı yaşadığı eşi Derya Yılmaz, kızlarının Mehmet Basık ile Batman'da dini nikahla birlikte yaşamaya başladığını öğrendi. Bir süre sonra çift arasında anlaşmazlık çıktı ve Nihal Babayiğit, doğumundan sadece 15 gün sonra bebeğini Batman'da bırakıp, Serik'teki ailesinin yanına döndü.

KANLI VE HAREKETSİZ YATTIĞI FOTOĞRAFLAR ÇIKTI

Geçen yıl 9 Ekim'de Mehmet Basık'ın Serik'e gelerek Nihal Babayiğit ile buluştuğu tarihinden sonra Nihal'den haber alınamadı. Ailesi, Nihal Babayiğit'i bulmak için çaba harcarken, bu yıl 1 Mayıs'ta Mehmet Basık'ın tanıdığı oldukları belirlenen kişiler, dayısı Ali Yılmaz'a ulaştı ve çeşitli fotoğraf ve videolar gönderdi.

Bu materyallerde, Nihal Babayiğit'in boynunda kan izleri olan ve hareketsiz yatar halde bulunan fotoğrafları ile Mehmet Basık'ın kadının kimliğini ve cep telefonunu gösterdiği anlar yer aldı.

MEHMET BASIK GÖZALTINA ALINDI

Ailenin endişesi üzerine polis devreye girdi. Serik Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, 2 Mayıs'ta Mehmet Basık'ı Batman'da gözaltına aldı ve işlemlerinin ardından tutuklandı.

Nihal Babayiğit'in 235 gündür kayıp olduğu bilinirken, cep telefonunun en son sinyal verdiği yer, Serik ilçesine bağlı Eminceler ile Belek mahalleleri arasındaki bölge olarak belirlendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin de katıldığı aramalar, 100 polis, kadavra köpeği 'Mia', Su Altı Arama ve Kurtarma ile AFAD ekipleri tarafından yürütüldü.

Ancak şu ana kadar Nihal Babayiğit'e dair herhangi bir iz bulunamadı.

Kaynak:DHA