Terör örgütü IŞİD ve El Kaide'ye para aktaran kişilere operasyon!

İstanbul’da IŞİD ve El Kaide terör örgütlerine finans kaynağı sağlayan şüpheli şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi. düzenlenen operasyonda 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Suriye’de bulunan IŞİD ve El Kaide silahlı terör örgütleri için faaliyet yürüten kişiler eliyle, bu kişilerin eşleri ve çocuklarının bulunduğu PKK/YPG’nin kontrolündeki 'Hol' kampına para aktarıldığını belirlendi. Polis ekipleri, söz konusu örgütlere finansman sağlayan şahıslar belirlenmesi için çalışma başlattı.

istanbul-istanbulda-deas-ve-el-kaide-393360-109148.jpg

Yapılan çalışmalarda sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla para toplama ve para gönderme faaliyetlerinde bulundukları belirlenen 6 şüpheli şahsın kimlikleri tespit edildi ve şüphelilere yönelik çok sayıda adrese 21 Ağustos cuma günü eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi .

Gerçekleştirilen operasyonlarda 5 kişi yakalanırken firari durumda olan 1 şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatıldığı ifade edildi. 5 şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi ve 5 şüpheliden 2’si tutuklanırken, 1 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

istanbul-istanbulda-deas-ve-el-kaide-393365-109148.jpg

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)

Etiketler :