IŞİD üyesi LGBTİ derneğine saldıracaktı, yakalandı

IŞİD üyesi LGBTİ derneğine saldıracaktı, yakalandı
LGBTİ derneğine saldırı hazırlığında olduğunu itiraf eden IŞİD şüphelisinin iddianamedeki ifadesinde, İstanbul'a gidip eylemi orada gerçekleştireceği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, LGBTİ derneğine saldırı hazırlığında olan ve IŞİD terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen İzzettin Ö. saldırı hazırlığında olduğunu itiraf etti.

Hazırlanan iddianamede yer alan ifadesinde arkadaşından silah satın aldığını ve İstanbul'da bulunan LGBTİ derneğine gidip saldırı düzenleyeceğini söyleyen İzzettin Ö., saldırıyı planlamasındaki nedenin de LGBTİ'lilerin çizdiği bir karikatür sonucunda olduğunu söyledi.

'İstanbul'a gidip LGBTİ derneğine saldırı yapacağım'

Arkadaşından 500 TL'ye tüfek alıp İstanbul'a gitmeyi planladığını söyleyen İzzettin Ö., "LGBTİ isimli dernek tarafından peygamberimizin karikatürünün çizildiği haberini Facebook'ta gördüm. Bu haberi okuduğumda evdeydim. Haberi görünce can sıkıntısıyla dışarı çıktım. Namaz kılmak için gittiğim mescidin üstünde yer alan çay ocağına gittim. Burada Haydar A. isimli şahısla karşılaştım ve kendisinde tüfek olup olmadığını sordum. Haydar da bana kendisinde bir tane silah olduğunu ve isterse bana satabileceğini söyledi. Sonrasında Haydar bana pompalı diye tabir edilen av tüfeği getirdi. Bunun karşılığında kendisine 500 TL para verdim. Silahı aldıktan sonra kendisine İstanbul'a gideceğini ve burada LGBTİ derneklerine saldırı yapacağımı söyledim" diye konuştu.

Hazırlanan iddianamede, İzzettin Ö. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İHA

 

Etiketler :