İş dünyasından 15 Temmuz darbe girişimi mesajları

İş dünyasından 15 Temmuz darbe girişimi mesajları
15 Temmuz'un hain darbe girişimi yıl dönümü nedeniyle iş dünyasının önde gelen isimleri mesajlar yayımladı. Yapılan açıklamalarda 'demokrasi' vurgusu dikkat çekti.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti iki yıl önce, 15 Temmuz akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Halkımız, Cumhurbaşkanımız, Parlamentomuz, Hükümetimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun tüm kesimleri 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize sahip çıktı. Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Bu hain girişimin hemen ardından uluslararası medyada yayınladığımız ilan metninde de ifade ettiğimiz üzere, “demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir”. Toplum olarak demokrasi için verdiğimiz mücadele önümüzdeki döneme de ışık tutmalıdır. ” dedi.

EMEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bilecik ardından, “Türkiye özgürlükler, güvenlik, adalet ve refah ülkesi olarak ancak toplumsal uzlaşma ve çoğulculuk içinde 15 Temmuz'un yarattığı sarsıntıyı geride bırakabilir. TÜSİAD olarak bu süreçte evrensel demokratik ilkelerin ve Cumhuriyet değerlerinin savunucusu olmaya ve bu yönde emek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

TOBB'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, darbelere karşı demokrasiyi ve hukuk devletini güçlendirmek gerektiğini belirterek, “Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden biri olmadan, öbürü de olamaz.” ifadesini kullandı.

DARBE GİRİŞİMİ OLMASAYDI EKONOMİMİZ YÜZDE 5 BÜYÜME SAĞLAYACAKTI

Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceklerini bildirdi. Darbe girişimi sonrasında TOBB olarak faaliyetlerini 3 eksen üzerine oturttuklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bunların etkili bir ekonomi diplomasisi, yatırımcıların güvenini tesis etmek ve reformlar olduğunu bildirdi. Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yol açtığı ekonomik faturaya da dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Darbe girişimi olmasaydı ekonomimiz yüzde 5 civarında büyüme sağlayacaktı. Büyümede 2 puana yakın kayıp yaşadık. Sadece bunun ekonomide yol açtığı maddi zararın karşılığı 17,3 milyar dolardır. İkinci olarak istihdamda azalma meydana geldi.”

ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Bizler, Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinde ekonomik cephenin neferleriyiz. Milli seferberlik şuuruyla ülkemize yönelen tüm tehdit ve taarruzların karşısında, bulunduğumuz mevzide görevimizin başındayız.” ifadesini kullandı.

Baran, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz 2016’da omuz omuza mücadele veren Türk milletinin birbiriyle kenetlendiğini ve devletin daha da güçlendiğini vurguladı.  Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi sadece milli iradeyi değil, ekonomiyi de hedef aldığına işaret eden Baran, ekonominin ne kadar sağlam temeller üzerine oturtulduğunun 16 Temmuz sabahı net şekilde görüldüğüne dikkati çekti. Baran, “İçimizdeki hainleri temizlemiş bir şekilde  yolumuza devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

ÖNEMLİ DERSLER ÇIKARILDI

Türkiye’deki tüm kesimlerin 15 Temmuz darbe girişiminden önemli dersler çıkardığını belirten Baran, teröristlerin vatandaşa kurşun sıkarken, bomba atarken insanların siyasi görüşüne, memleketine, mezhebine, meşrebine, inancına bakmadığını, vatandaşın da hangi siyasi görüşten olursa olsun yek vücut FETÖ’cü hainlerin karşısında dimdik durduğunu bildirdi.

TESK’TEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, millet iradesinin her zaman en büyük güç olacağını belirtti.

Palandöken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk milletinin demokrasiye olan inancını hiçbir zaman kaybetmediğini ve bundan böyle de her zaman onun koruyucusu olacağını vurguladı. Millet iradesinin her zaman en büyük güç olacağının altını çizen Palandöken, şunları kaydetti: “15 Temmuz 2016 gününün akşamında Cumhuriyet ve rejim düşmanlarının işgal ve darbe girişimine şahit olduk. Tarihi, vatan topraklarını korumak için savaşmış, zaferlerle dolu olan ülkemizde bu girişimin başarısız olmasının en büyük nedeni milletimiz ve onun sarsılmaz kararlılığı olmuştur. Cumhuriyet ve demokrasinin her zaman koruyucusu olan milletimiz, sokaklara çıkarak üzerine düşen görevi cesaretle ve korkusuzca yerine getirmiştir.”

Etiketler :