İntiharlar Emniyet'in ayarlarını bozdu: Emekli polise kıdem durdurma cezası verdiler

İntiharlar Emniyet'in ayarlarını bozdu: Emekli polise kıdem durdurma cezası verdiler
Emniyet Genel Müdürlüğü, (EGM) kapatılan Emniyet-Sen Genel Başkanı emekli polis Faruk Sezer'e kıdem tenzili cezası verdi. 2013'te yapılan Emniyet-Sen Genel Kurulu'ndan kalan dosyadan verilen cezayı değerlendiren Sezer, 2013'teki soruşturma hakkında üst mahkeme ve Danıştay'ın iptal kararı olduğunu hatırlatarak verilen cezanın kendisine "Seni takip ediyoruz, sus" mesajı olduğunu söyledi.

Emniyet Sen'in 2013’te gerçekleştirdiği genel kurulun ardından katılan kişilere soruşturma açtıklarını söyleyen Faruk Sezer, "Biz genel kurula katılanların değil sadece yönetime seçilenlerin isimlerini paylaştık. 100'den fazla insan vardı, 30 kişi yönetime girdi. Geri kalan 71 kişinin ismini Emniyet, gayrı resmi yollardan buldu" dedi.

Ardından açılan soruşturma kapsamında kendilerine 'kıdem tenzili' cezası verildiğini söyleyen Sezer, itiraz ettiklerini ve yerel mahkemenin cezayı esastan bozduğunu, Danıştay'ın ise usulden bozduğunu belirtti.

"16 Haziran'da halktv.com.tr'ye verdiğim röportaj sonrası dosyayı tekrar açmışlar"

Polis intiharlarındaki olağanüstü artışa dair halktv.com.tr'den Hazar Dost'a verdiği demeçlerin Emniyet'i rahatsız ettiğini belirten Faruk Sezer, Emniyet'in yaptığı açıklamaya ve İçişleri Bakanı Soylu'nun ''Polislik maaş mesleği değildir'' açıklamasına cevap verdiğini söyledi.

Emekli polise 'kıdem tenzili' cezası verdiler

2015'te kalan ve yargının bozduğu kıdem tenzili cezasının, emekli olduktan sonra verildiğini söyleyen Sezer, "Ben zaten emekliyim, bu cezanın bana bir yaptırımı zaten yok. Ama belli ki beni uyarıyorlar. 'Seni takip ediyoruz, sus' diyorlar" diye konuştu.

Verilen cezayı 'Gözdağı' olarak değerlendiren Sezer, son olarak "Bu ceza bizi daha da kamçıladı, susacağımız varsa bile artık susmayız" dedi.