Instagram'dan sonra oyun platformu Roblox'a da erişim engeli!

Instagram'dan sonra oyun platformu Roblox'a da erişim engeli!
Oyun platformu Roblox'un neden açılmadığı ortaya çıktı! Öte yandan, geçen cuma sabahından bu yana kapalı durumda olan Instagram'ın ne zaman açılacağı ise henüz belli değil. Ulaştırma Bakanlığı ile Instagram yetkilileri arasındaki görüşmeler sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Roblox'a erişim engeli getirilmesine tepki gösterirken, konuyla ilgili ilk resmi açıklama BTK'dan geldi.

Roblox'a ulaşamayan kullanıcıların merak ettiği soru cevap buldu. Roblox Corporation tarafından geliştirilen oyun platformunun çökmediği, erişim engeli geldiği ortaya çıktı.

Roblox Corporation tarafından geliştirilen ve bir çevrimiçi oyun platformu / oyun oluşturma sistemi olan Roblox'a erişim engeli geldi.

Kullanıcıların oyunları programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynamasına olanak tanıyan platforma girişi sağlanamıyor.

rob.jpg

ROBLOX ÇÖKTÜ MÜ?

Roblox'a girmeye çalışan kullanıcılar hata raporu aldı. Akıllara gelen ilk soru, "Roblox çöktü mü?" oldu.

Roblox'un neden açıklamadığı ise kısa sürede ortaya çıktı. 164 milyondan fazla aylık aktif kullanımı bulunan Roblox'a erişim engeli geldiği ifade edildi.

roblox.png

KARAR ADANA’DAN VERİLDİ

Oyun geliştirme platformu Roblox’a yönelik erişim engelinin ise Adana’dan verildiği ortaya çıktı. Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/5282 sayılı kararıyla platforma erişimi engelledi.

BTK'DAN ERİŞİM ENGELİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Roblox'a getirilen Roblox'a getirilen erişim engeleine ilişkin ilk resmi açıklama Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) geldi.

BTK, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 07.08.2024 tarihli ve 2024/5282 D.İş sayılı kararına istinaden http://roblox.com adresine erişim engellenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN ROBLOX TEPKİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Roblox'a getirilen erişim engeline tepki gösterdi.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Instagram’dan sonra, 15 milyondan fazla kullanıcısı olan ve kullanıcıların oyun geliştirebildikleri çevrimiçi oyun platformu #Roblox'a da erişim yasağı gelmiş olması akıl alır gibi değil. Bu kararları verenler yeni dünyadan, ekonomiden, teknolojiden bihaber akıllar" ifadelerini kullandı.