İnşaatlar, Galata kulesini çatlattı mı? Bu fotoğraf tartışma yarattı!

İnşaatlar, Galata kulesini çatlattı mı? Bu fotoğraf tartışma yarattı!
Çevresinde süren inşaatlar nedeniyle Galata kulesinde çatlak riski oluştuğu konuşuluyor.

İnşaat çalışmaları nedeniyle Üsküdar'daki tarihi Kuşkonmaz Camisi'nde çatlaklar oluşmasının ardından aynı şüphe şimdi Galata'da yaşanıyor.

EVLERDE DERİN ÇATLAKLAR

Galata Kulesi’ne yaklaşık 3 metre mesafede süren inşaat çevredeki binalara hasar verdi. Evinde derin çatlaklar oluşan tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer dava açmak için bilirkişiye başvurdu. Hazırlanan bilirkişi raporunda inşaatın Tuncer’in evine zarar verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'a konuşan Tuncer hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek “İlgili tüm kurumlara başvurduk. Belediyeler dahil, kimse doğru düzgün ilgilenmedi. Galata Kulesi’nin de tehlikede olduğunu düşünüyorum. Galata Kulesi’nin temelinde çatlaklar olduğu söyleniyordu. Bu sarsıntılar çatlakları büyütmüş olabilir. UNESCO’ya da başvuracağız” dedi.

Tuncer çiftinin mahkemeye sunmak için aldıkları bilirkişi raporunda şu tespitlere yer verildi: “Binanın bitişindeki inşaat alanında kuyu temeli komşu duvarında ciddi hasar mevcut. Kuyu temel ciddi hasarlar verdi. Sonraki gün veya günlerde de kuyu temel çalışması sırasında çok daha fazla hasarın ouşması kaçınılmaz."

İşte Galata'nın bitişiğindeki komşu duvarında ortaya çıkan çatlak:

Etiketler :