İngiltere'ye giden Türk hekim: Dönmeyi düşünmem, halen ışık görmüyorum

Türkiye'deki çalışma şartları, ekonomik çalkantılar ve buhrah bir çok doktoru yurtdışana gitmeye itiyor. İş o doktorlardan biri. Halk TV muhabiri Gül Gündüz, İngiltere'ye giden uzman doktor Tuğba Kavasoğlu ile konuştu. Türk hekim, "şu aşamada dönmeyi düşünmem, halen ışık görmüyorum" dedi.

Gül GÜNDÜZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hekimlere yönelik "Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Bunlarla yola devam ederiz" şeklindeki açıklamasıyla birlikte yurt dışına giden hekimler yeniden gündeme geldi.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından gözler hem istifa eden hem de yurtdışına giden hekimlere çevrildi. Halk TV Muhabiri Gül Gündüz, pandeminin hemen öncesinde İngiltere'ye giden uzman hekim Tuğba Kavasoğlu ile konuştu.

Tünelin ucunda bir ışık göremez olmuştuk

İngiltere'ye gitmeye 5-6 yıl önce karar verdiklerini ifade eden Kavasoğlu, "Tünelin ucunda bir ışık göremez olmuştuk. Umutsuzluk hissi, gelecek kaygısı bize bu kararı aldırdı" dedi.

Kavasoğlu İngiltere ve Türkiye'yi kıyaslayarak, "Burayla Türkiye'yi karşılaştırdığımda haklarımın olduğunu, haklarımın elde etmek için savaşmak zorunda kalmadığımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Uzun nöbet süreleri en büyük etken

Kavasoğlu, Türkiye'deki nöbet sisteminden şikayetçi. Diğer meslektaşları gibi 36 saati bulan nöbet süreleri onu da yormuş. Bu yüzden de çözümü yurtdışında aramış.

"5 dakikada kimse kendi hastalıklarıyla ilgili tanı konulmasını hak etmiyor, bu zaten sağlıklı da değil."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışındaki hekimlere yönelik 'buralar boş kalmaz' sözlerine de yanıt veren Kavasoğlu, "Şu anda dönmeyi düşünür müyüm tünelin ucunda halen o ışığı göremiyorum, dönmem" dedi.

İngiltere'ye gitmek isteyenlerin olduğu grubun sayısı arttı

Kavasoğlu, sadece genç hekimlerin değil, uzman hekimlerin de umudunu yurtdışında aradığını paylaştı.

"Ben karar verdiğimde çok bilgi yoktu. Sosyal medyada gruplar oluşmaya başlamıştı. Şu anda Youtube da sayısız video var. Yaklaşık 5 yıl önce Türkiye'den İngiltere'ye gelmek isteyenlerin olduğu Facebook grubunda 110 kişi vardı şu anda 10 bine ulaştı"