Mültecileri Türkiye'ye gönderelim

Mültecileri Türkiye'ye gönderelim
İçişleri Bakanı Priti Patel’in göçmenlerle ilgili yeni bir plan hazırlığında olduğu belirtilirken, anlaşma kapsamında başka bir ülkeye gönderilmesi olabileceğine dikkat çekildi. Görüşmelerde Türkiye’nin adının öne çıktığını iddia etti.

İngiltere'de yasa dışı göçmen sorunu ülkenin gündeminde. İngiltere basını, İçişleri Bakanı Priti Patel’in göçmenlerle ilgili yeni bir plan hazırlığında olduğunu öne sürerken, Patel’in Manş Denizi’ni geçerek ülkeye gelen göçmenlerin önüne geçmek istediğini belirtti.  

Daily Mail'in haberine göre, geri gönderilme için iki ülke öne çıkıyor. İlk seçenek göçmenlerin İngiltere’ye gelmek için yola çıktığı ülkeye geri gönderilmesi, ikinci seçenek ise anlaşma kapsamında başka bir ülkeye gönderilmesi olabileceğine dikkat çekilirken, Türkiye’nin adının öne çıktığını iddia etti.

The Times’a konuşan bir başka kaynak ise, “Göçmenlerin üçüncü bir ülkeye gönderilmesini engelleyecek herhangi bir yasa bulunmuyor. Ancak bu konuda davalar açılacaktır. Göçmenler üçüncü bir ülkeye gönderilmeyi istemeyecek ve avukatlar da bunu engellemek için elinden geleni yapacaktır” dedi.

İngiltere’de geçtiğimiz yıl ülkeye giren yasa dışı göçmenlerin sayısında rekor seviye görülmüştü. 8 bin 420 göçmen Manş Denizi’ni aşarak İngiltere’ye ulaşırken, bu yıl tespit edilen rakam ise 800’den fazla.

Etiketler :