İnanılmaz görüntü! Rüzgara plajda yakalandılar, şemsiyeler uçtu, kaçacak yer aradılar

Meteoroloji bugün İstanbul da dahil pek çok il için yağış ve rüzgar uyarısı vermişti. Kuvvetli rüzgarın etkili olduğu illerden biri de Sakarya... Karasu ilçesinde rüzgar bir anda ortalığı savaş alanına çevirdi. İnsanlar panikle kaçıştı. Kuvvetli rüzgar sahil kesiminde kum bulutu oluşturdu, vatandaşlar güçlükle yürüdü, şemsiyeler havada uçuştu.

Söz Sakarya internet sitesinden Melike Çokol'un haberine göre Karasu'da aniden bastıran fırtına sebebiyle hayat felç oldu. Sahilde vatandaşlar zor anlar yaşarken şemsiyeler ve şezlonglar uçmaya başladı.

10.jpg

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, Çankırı, Çorum, Amasya, Kars ve Ardahan çevreleri, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğusu ile Ankara’nın ve Balıkesir’in kuzeyi çevreleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile sabah saatlerinde İstanbul'un boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

11.jpgMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda “(Cuma) sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un boğaz kesimi ve doğusu ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

12.jpg

Etiketler :