İmamoğlu'nun duyurduğu 36 milyon dolarlık yolsuzluğun detayları paylaşıldı

İmamoğlu'nun duyurduğu 36 milyon dolarlık yolsuzluğun detayları paylaşıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Başkan Ekrem İmamoğlu'nun duyurduğu AKP döneminde bir arsa satışı üzerinden yapılan yolsuzluğun detaylarını sosyal medya hesabından açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün KİPTAŞ'ın Anadolu Yakası'ndaki yeni sosyal konut projesi “Tuzla Meydan Evleri”nin temel atma töreni sırasında, AKP yönetimi sırasında yapılan bir tek arsanın alınması sırasında bir şirkete milyonlarca dolarlık haksız kazanç sağlandığını, kamunun zarara uğratıldığını açıklamıştı.

Bütün belgelerin ellerinde olduğunu bildiren İmamoğlu, bu şekilde 50 yolsuzluk dosyasının halen İçişleri Bakanlığı'nın müfettişlerinin elinde olduğunu belirterek, "Bakalım ne olacak? Merakla bekliyorum" demişti.

'Kamunun uğratıldığı zararın film gibi öyküsü'

İBB Sözcüsü Murat Ongun da konuyla ilgili 6 sosyal medya paylaşımı yaparak, İmamoğlu’nun sözünü ettiği yolsuzluğun detaylarını paylaştı.

"Gelin size İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün dillendirdiği, önceki yönetim tarafından sadece bir örnekte kamunun ne kadar zarara uğratıldığının film gibi hikayesini anlatayım" diyen Ongun, şunları söyledi:

"Başakşehir’de 78 bin metrekarelik bir arsa Ocak 2016’da özel bir şirket tarafından 49 milyon liraya satın alınıyor.

Sadece 4 gün sonra aynı arsayı, malum şirket İBB iştirak şirketi KİPTAŞ’a 130 milyon liraya satıyor. Bu şekilde 4 günde 81 milyon lira kâr elde ediliyor.

O tarihte dolar 3 TL. Kârlı satış şirkete 4 günde 27 milyon dolar kazandırıyor. Bugünkü kurla 4 günde 230 milyon lira kâr elde ediliyor

KİPTAŞ toplamda 300 milyon lira harcayarak arsayı alıp proje hazırlıyor. Projenin maketi hala iştirak şirketinin bina girişinde mevcut.

Ekrem İmamoğlu, İBB yönetimine gelince bu kadar para harcanan arsa İBB Meclisi’nde AK Parti Grubu'nca birden yeşil alana dönüştürülüyor ve değeri kayboluyor.

Bu kamu zararı ile ilgili olarak İBB soruşturma açıyor ve dosya hazırlıyor. Birkaç ay önce İçişleri Bakanlığı müfettişleri soruşturma dosyasını incelemek için İBB'den alıyor.

Günün hikayesinin özeti: Bakalım bir şirkete 4 günde 27 milyon dolar kâr elde edilmesini sağlayan satın almanın soruşturması ne olacak?"

 

Etiketler :