İmamoğlu'nun avukatı: YSK üyeleri şikayetçi değil, sözler Soylu'ya

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi. Konuyla ilgili İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, dava konusu olan sözlerin YSK üyelerine değil İçişleri Bakanı Soylu'nun sözlerine cevaben söylendiğini ifade ederek, "Ortada şikayetçi YSK üyeleri yoktur. Sayın Sadi Güven de zaten şikayetçi değil" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi.

Halk TV ekranlarında yayınlanan Haber Masası programında Gazeteci Can Coşkun'un konuğu, İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat'tı. Polat, dava hakkında açıklamalarda bulundu.

Polat, İmamoğlu'nun YSK üyelerine dair herhangi bir söylemi olmadığını söylerken, "Burada yargılanan aslında, Sayın Soylu'nun müvekkilime yöneltmiş olduğu 'ahmak sözüne karşı bir cevaptır. Bu cevap yargılanıyor" dedi.

Söz konusu cevabı niyet okumayla birilerinin YSK üyelerine yöneltilmiş kabul ettiğini ifade eden Polat, YSK üyelerinin dört tanesinin zaten bu sözlerle ilgili şikayetçi olmadığını belirtti.

YSK üyelerinin durumla bir ilgisinin olmadığını, olayın seçim süreciyle de bir ilgisi olmadığını da belirten Polat, "Sayın Bakanın 'Avrupa'da Türkiye'yi yurtdışına şikayet eden ahmağa sesleniyorum' tarzında söylediği söze karşılık verilmiş bir cevaptır. Seçimden çok sonra oluşmuş siyasi söz iadesidir. Seçim döneminde de söylenmiş bir söz değildir. Seçimden çok sonra söylenmiş bir sözdür. Sayın Bakan'a yönelik söylenmiş bir sözdür" dedi.

Polat, İmamoğlu'nun bu davadan 1 sene üzerinde ceza alması durumunda siyaseten yasak alabileceğini söyleyerek, "Yasak ihtimali söz konusu olabilir ama ben bu ihtimal üzerinde konuşmak daha istemiyorum çünkü, hukukun böyle bir garabete imza atacağına inanmıyorum. Olmaz, herhangi bir yanlış olasılıkta bu yanlış bir yerlerden döner yani. Bunun istinafı var, Yargıtay'ı var, Anayasa Mahkemesi var, AİHM'si var, hukukçuların vicdanı var. Mümkün değil yani. Mümkün olmayan bir ihtimal üzerine çok fazla konuşmaya gerek yok ama teorik olarak evet, var" dedi.

Polat ayrıca, bir sonraki duruşmanın kendi çalışmalarına göre karar duruşması olup olmayacağının değişebileceğini ifade etti.

Can Coşkun'un bir vatandaşın sosyal medyadan sorduğu, "YSK üyeleri şikayetçi değilken sadece savcının şikayetçi olduğu dava, böyle mi tanımlanabilir bu dava?" sorusunu Polat şöyle konuştu:

"Biraz öyle, çünkü eski YSK Başkanı Sadi Güven'in iki satırlık yazısıyla yapmış olduğu bir ihbardır ama ortada şikayetçi YSK üyeleri yoktur. Sayın Sadi Güven de zaten şikayetçi değil. Kendisi hakime vermiş olduğu beyanda, 'Söz, bana karşı söylenmiş bir söz değil. Ben zaten oy da kullanmadım, evet de demedim' gibi bir cevap verdi. Yok, ortada şikayetçi de yok. Olmayan bir şey yani"