İmamoğlu'ndan Yeni Zelanda açıklaması: Bu ülkeyi kimse tehdit edemez

İmamoğlu'ndan Yeni Zelanda açıklaması: Bu ülkeyi kimse tehdit edemez
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Yeni Zelanda'da yaşanan katliama ilişkin konuştu. İmamoğlu Türkleri de tehdit eden saldırgan için, Bu ülkeyi ve yöneticilerini hiç kimse tehdit edemez." dedi.

Yeni Zelanda’da Cuma mamazında camilere makinalı tüfekli saldıran aşırı sağcının silahının üzerinde Türk düşmanı ifadeler dikkat çekti. Katliamcı, silaha Kosova Savaşında II. Murad’a yenilen Macar Kralı Hunyadi Yanoş’un adını yazmış ve silaha Türk Kırıcı adını vermiş. Şarjörde ise Viyana 1683 yazdığı görüldü. 

31 Mart yerel seçim turlarını Beykoz'da devam ettiren CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin, Yeni Zelanda'daki cami saldırısıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyen İmamoğlu, ''Çok üzücü bir durum. Bugün Cuma günü. Hepimiz dua edelim. Mekanları Cennet olsun. Çok acı ve vahşi bir olay. Öncelikle hiç kimse, bizim memleketimizi tehdit edemez. Tam da o anda biz, her konuda kol kola oluruz. Bir daha dünya, böyle acı olaylar yaşamasın istiyorum. Bu ülkeyi ve yöneticilerini hiç kimse tehdit edemez ve ettiği anda da hep birlikte kol kola oluruz'' dedi.
 İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti: 

Bu olaylar bizi üzüyor. Özellikle inanç üzerinden gelişince daha da üzücü oluyor. Yaradan, hiç kimseyi birbirini öldürsün diye yaratmadı. Barış içinde olmaları için yarattı. Hangi inanca sahip olursa olsun insanların beraberce yaşamaları gerekir. Bunu hep beraber taşımalıyız. Bu bağlamda, gerçekten acıyı paylaşıyoruz. Bu güzel günde dua edelim. Bir daha dünya, böyle acı olaylar yaşamasın istiyorum. Bu ülkeyi ve yöneticilerini hiç kimse tehdit edemez ve ettiği anda da hep birlikte kol kola oluruz'' şeklinde yanıtladı.
 

İlgili Haberler