İmamoğlu'na 'ellerini arkadan bağladın' soruşturması

İmamoğlu'na 'ellerini arkadan bağladın' soruşturması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında türbede ellerini arkasında bağlayarak yürüdüğü gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmayı yazdı. Pehlivan bugünkü yazısında, İmamoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'in eşi Gülbahar Hatun’un türbesine yaptığı ziyaret sırasında yürürken ellerini arkasından bağlaması nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın harekete geçtiğini yazdı.

ekrem-imamoglu-na-turbede-ellerini-arkadan-baglamak-tan-sorusturma-871984-1.

Pehlivan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezindiniz diye hakkınızda soruşturma açılır mı? Açılmışı var.

Bundan tam bir yıl önceydi.

İstanbul’un Fethi’nin 567. yıldönümüydü. Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde bir anma töreni düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılımcılar arasındaydı.

Bilmeyenler olabilir; Fatih’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesi de aynı avludaydı.

İşte, hazır olun...

İmamoğlu’nun o türbenin dışında yürürken ellerini arkasından bağlaması İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi. Ve geçen hafta şu suçlamayla Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi istendi:

“2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası...”

İBB Sözcüsü Ongun doğruladı

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından konu hakkında bir açıklama yaptı. Haberi doğrulayan Ongun, "Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Pehlivan imzalı köşe yazısında belirtilen bilgiler ne yazık ki doğrudur. Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :