İmamoğlu Van'da Yaşananlara Karşı Çıktı

İmamoğlu Van'da Yaşananlara Karşı Çıktı
DEM Partili Abdullah Zeydan'ın Van'da kazandığı seçim, AKP'nin adayına verilen mazbata ile tartışma yarattı. İmamoğlu, hukuk dışı bulduğu bu karara tepki gösterdi.

31 Mart'ta Van'da gerçekleşen seçimlerde, DEM Parti'nin adayı yüzde 55.4'lük bir oy oranıyla zafer kazandı. Rakibi AKP'nin adayı Abdulahat Arvas ise yüzde 27 oy alabildi.

Van'da, seçimi 125 bin oy farkı ile kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın mazbatası AKP'nin adayı Abdulahat Arvas'a verildi.

DEM Parti'nin büyük farkla kazandığı seçimdeki bu karar, tartışmalara neden oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu gelişmeye tepki gösterdi.

İmamoğlu şunları kaydetti:

Hukukçuların bütünüyle hukuk dışı buldukları bir karar gerekçe gösterilerek Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayına mazbatasının verilmemesi Van halkının iradesini tanımamaktır. Bu kabul edilemez. Seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı hep birlikte tepki göstermek ve demokrasiden yana tavır almak zorundayız.

Milli iradenin üstünlüğü Cumhuriyetimizin temel değerlerinden biridir. Hükümeti ve mahkeme heyetlerini, son yıllardaki tavırları artık terkedip, asıl ve en büyük irade olan halk iradesine saygı duymaya davet ediyorum.