İmamoğlu protestoları ikinci gününde: Üniversite öğrencileri ayakta

İmamoğlu protestoları ikinci gününde: Üniversite öğrencileri ayakta
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto eden üniversite öğrencilerinin eylemleri bugün de sürdü. Dün polis engelini aşan öğrencilerin eylemleri birçok kampüse yayılmış durumda.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona tepkiler sürüyor. Birçok kentte üniversite öğrencilerinin kampüslerde gerçekleştirdikleri eylemler sokaklara taştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 87 kişinin gözaltına alınması ülke genelinde tepki ile karşılanmıştı. Birçok kentte yurttaşlar meydanları doldururken üniversite öğrencileri de diploma iptaline ve gözaltılara tepki göstermişti. Dün İstanbul Üniversitesi'nde başlayan öğrenci eylemleri bugün birçok kampüse yayılmış durumda.

ESKİŞEHİR

Anadolu Üniversitesi öğrencileri de İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına ses çıkardı. Kampüste toplanan öğrenciler rektörlüğe doğru yürüyüş düzenledi.

Öte yandan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri de eylemlere katıldı. Anadolu Üniversitesi kampüsünden başlatılan yürüyüş, ESPARK önünde devam etti. Öğrencilerin protesto yürüyüşünün önüne polis barikatı kuruldu.

Polis barikatını aşan öğrenciler, Anadolu Üniversitesi'ne dönerek burada İmamoğlu'na destek için sabaha kadar nöbet tutacaklarını açıkladı.

MERSİN

Mersin Üniversitesi öğrencileri

jjj.jpg

İSTANBUL

İmamoğlu'na destek yürüyüşünü başlatan İstanbul Üniversitesi öğrencilerine polis müdahale etti.

ANKARA

Ankara'da da öğrenciler kampüsleri doldurdu. İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi ve ardından başlatılan gözaltı dalgasına tepki gösteren Ankara Bilkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi öğrencileri kampüslerinde eylemler gerçekleştirdi.

Bilkent Üniversitesi öğrencileri gerçekleştirdikleri açıklamada, "Halkın iradesine yönelik saldırılara geçit vermeyeceğiz. Üniversitelerden yükselttiğimiz sesi ülkenin tümüne yayacağız” dedi.

gmepri5wgaancfu.jpg

Polis engeliyle karşılaşan Ankara Üniversitesi öğrencileri, polis barikatını geçerek Güneş Meydanı'na yürüyüşe başladı.

BEŞİKTAŞ'TA POLİS MÜDAHALESİ

İstanbul'da Galatasaray Üniversitesi öğrencileri boykot eylemi gerçekleştirirken, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri ile Beşiktaş Meydanı'nda buluştu. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin de destek verdiği buluşma Beşiktaş sokaklarına yayılmış durumda. Beşiktaş'ta yürüyüş düzenleyen öğrencilerin önü polisler tarafından kesildi. Polis barikatını aşan öğrenciler Akaretler'de yürüyüşe devam ediyor.

Dün polis barikatını aşan İstanbul Üniversitesi öğrencileri bugün de Beyazıt sokaklarını inletti. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Davutpaşa kampüsünde yürüyüş gerçekleştiriken ve İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri de kampüste yürüyüş düzenledi.

İZMİR

İzmir'de de Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi öğrencileri İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteriyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden yüzlerce öğrenci, Tınaztepe kampüsünden Dokuzçeşmeler kampüsüne yürüdü. Buca'da yolları polis barikatıyla kesilen öğrenciler eylemlerini sürdürerek barikatı aştı.

Ege Üniversitesi öğrecileri de kendi kampüslerinde bir araya gelerek gözaltılara ve diploma iptaline ses çıkardı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi