İmamoğlu operasyonunu eleştirmişti: Abdullah Gül'ün sözleri AKP'li Şahin'i üzmüş

İmamoğlu operasyonunu eleştirmişti:  Abdullah Gül'ün sözleri AKP'li Şahin'i üzmüş
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İBB Başkanı ve Cumurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilip tutuklanmasına tepki göstermişti. Gül'ün bu çıkışı Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin'i rahatsız etti. Şahin, Gül hakkında "CHP’nin söylemlerine benzer bir söylemde bulunması doğrusu bizi çok üzmüştür. Çok endişelendim kendisi hakkında" ifadelerini kullandı.

AKP, Ankara'da İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 27 Nisan 2007'de yayımlanan "e-muhtıra"nın 18'inci yılı dolayısıyla "Cuntacılık ve Darbecilikle Mücadelede 27 Nisan" paneli düzenledi.

Panelde konuşan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, İBB Başkanı ve Cumurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilip tutuklanmasına tepki gösteren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü hedef aldı.

ahin.jpg

"CHP'NİN SÖYLEMLERİNE BENZER BİR SÖYLEMDE BULUNMASI BİZİ ÇOK ÜZDÜ"

Gül'ün Ekrem İmamoğu'nun tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamayı hatırlatan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın gözaltına alınıp tutuklanmasından sonra ne dedi? Onu size paylaşmak istiyorum. ‘Vaktiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve şahsıma yapılanlar Ekrem İmamoğlu’na yapılmamalı’ Peki Tayyip Erdoğan’a ve Abdullah Gül’e geçmişte yapılanlar neydi? Ekrem İmamoğlu’na yapılan nedir? Sayın Gül biz sizi seçtirmek için her türlü riske göze aldık. Siz sadece eşinizin başörtülü olduğundan dolayı suçlanıyordunuz. Sadece bu ülkede isteyen istediği kıyafetle gezsinler çalışsınlar diye bir yol takip ediyorduk. Ama sizin işte 'bize yapılanlar Ekrem Bey’e yapılmasın' derken siz bu yolsuzluğu meşru mu görüyorsunuz? Yolsuzluk iddialarını meşru mu görüyorsunuz? Yani bu para kulelerini çantaları meşru mu görüyorsunuz? Dolayısıyla bizim her türlü riski göze alarak seçtiğimiz bir kişinin bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin söylemlerine benzer bir söylemde bulunması doğrusu bizi çok üzmüştür. Çok endişelendim kendisi hakkında. Dolayısıyla bunu kendisine hiç yakıştıramadığım ifade etmek istiyorum.

"CUMHURBAŞKANI SEÇTİĞİMİZ İNSANDAN VEFA BEKLERİZ"

Biz kendisini seçerken Cumhurbaşkanımız kürsüden dedi ki 'kardeşimiz Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı gösteriyoruz'. Vefa bunu gösterir. Ama biz karşımızdan da vefa bekleriz. Cumhurbaşkanı olarak seçtiğimiz bu insandan da vefa bekleriz. Yoksa Cumhuriyet Halk Partisi’nin dümen suyuna girerek işte yolsuzluktan dolayı envayi çeşit iddialar hakkında. Bunlar iddiadır. Ama insanın midesini bulandıran, kamuoyunda bir çok soru işaretlerine yol açan bu iddialar karşısında siz şunu söylemeliydiniz: 'Bu Cumhuriyet Savcılarının yaptığı bir iştir. Bunun sonucunu ne beklemek lazım. İnşallah aklanır demeniz' lazım. Ama ‘Tayyip Erdoğan’a ve bana yapılanların aynısını yapmamalıdır bu iktidar İmamoğlu’na' demek suretiyle’ siz Özgür Özel’den farklı bir şey söylemiyorsunuz."

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)