İmamoğlu: Mobese ile izlediler, takipçisi olacağım

İmamoğlu: Mobese ile izlediler, takipçisi olacağım
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da İstanbul'daki son durumu ilişkin açıklamasında bir balıkçı restoranında çekilen fotoğraf hakkında "Devletimizin imkanları kullanılarak bir MOBESE kamerasının görüntülerinin böylesi bir magazinsel, kaotik bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin, sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) İstanbul'daki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, yemeğe gittiği fotoğraf hakkındaki soruya, "Bu konunun devletimizin imkanları kullanılarak bir mobese kamerasının görüntülerinin böylesi bir magazinsel sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım. Bu iş kişisel de bir meseledir. Ben bu konudaki düşüncemi İstanbul Valisi sayın Ali Yerlikaya ile dün paylaştım, bugün de paylaştım. Çünkü İstanbul'un mülki amiri olarak benim tereddütlerimi gidermekle görevli.." yanıtını verdi.

İmamoğlu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Benim tabii yoğun bir gündemde çalışırken böyle bir yemeğe gitme meselemin bu kadar gündeme taşıtılmasını ve bu süreçle ilgili manipülasyonu şaşkınlıkla takip ettiğimi ifade ederim. Bir büyükelçi ile Türkiye'nin en yoğun ilişkide bulunduğu ülkenin temsilcisiyle yenilen bir yemekten bahsediyoruz. Kaldı ki bu yemek daha önce İBB'yi ziyaret etmiş, kendisiyle birlikte resmi görüşmemizi yapmış ve akabinde böyle bir buluşmayı da tasarlamış belediye başkanıydım. Biz yaklaşık 20-25 gün önce böyle bir buluşma gününü netleştirmiştik hatta mekanı belirlemiştik. Gizli bir yemek değil bu zaten kamuya açık bir alan. Şeffaf bir yemekti. Bu kara rağmen sayın büyükelçi verdiği söz gereği Ankara'dan kalkıp İstanbul'a gelmişti. Gün boyu hem burada hem sahada yaptığım çalışmalar sonunda bir vakit ayırıp oraya gidip bu resmi buluşmayı eşlerimizle birlikte yaptık. Ülkemizi konuştuk.

'Takipçisi olacağım'

Bu 30 ay içerisinde bu kadar yoğun dış ilişkiler açısından ilgi gören bir İstanbul yönetimi var. O bakımdan bunun hakkını vermek zorundayım. Ancak tabii ki sürecin sonrasıyla ilgili tarafı beni çok ilgilendiriyor. Oradan görüntü verildi, birileri savundu, birileri tartıştı, hakaret etti... Hiçbiri beni fazla ilgilendirmiyor. İki gündür ben buralardayım, sahadayım. Kaldı ki bir belediye başkanının 1-2 saat başka yere gitmesi konusunda doğal bir şey olamaz. Bu konunun devletimizin imkanları kullanılarak bir mobese kamerasının görüntülerinin böylesi bir magazinsel sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım. Bu iş kişisel de bir meseledir. Ben bu konudaki düşüncemi İstanbul Valisi sayın Ali Yerlikaya ile dün paylaştım, bugün de paylaştım. Çünkü İstanbul'un mülki amiri olarak benim tereddütlerimi gidermekle görevli... Özellikle kamera sistemleri bir suçlunun tespiti, bir kazanın tespiti için kullanılır. Kamera görüntülerini hiçbir arkadaşım servis edemez bunun kuralları vardır. Genel başkanımız da bazı dinlenme, takip olaylarını dile getirdi. Bundan çekinmeyiz biz. Mobese gibi hususların ne için kullanılacağı yazıyor. Birileri bunu kullanıyor, bu çok önemli bir meseledir. Bunun talimatını veren, müsaade eden kim ise önemini bu insan gözlerimin için bakarken anlayabilir."