İmamoğlu gündeme getirmişti... O afişler kaldırıldı!

İmamoğlu gündeme getirmişti... O afişler kaldırıldı!
CHP İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu, rakam vererek sonuçları açıkladı! İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından bir açıklama da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi: İstanbul'u kazandık

CHP'nin İstanbul adyaı Ekrem İmamoğlu, YSK'dan aldığı son rakamları ve İstanbul'un yeni büyükşehir belediye başkanı olduğunu açıkladı. İmamoğlu ayrıca, AKP'nin afişlerinin İstanbul'un çeşitli yerlerine asılarak manipülasyon yapıldığını söyledi. 

"AFİŞLERLE MANİPÜLASYON YAPIYORLAR"

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Saat 07.19'da bir kez daha açıklama yaptı. İmamoğlu, "İstanbul'un her yerine 'Teşekkürler İstanbul' yazılmış durumda. Şu anda yetkisiz olan İBB siyasi kanadı manipülasyona dahil olmuştur" açıklamasını yaptı. 

O AFİŞLER KALDIRILDI!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, "Suç duyurusunda bulunacağım" dediği pankart ve afişler kaldırıldı.

2-143.jpg

İmamoğlu bağlandığı yayında şu açıklamalarda bulundu: "Buradaki son veri 4 milyon 155 bin 141 , 4 milyon 127 bin 470 bin yani 27 bin 374 fark var . girlmemiş sandık sayısı 113. Burası bizzi teyit ediyor. Gidişat bizim verimizle çok yakın bir sağlamayla ortaya çıkacak. YSK görüyorsunuz şurada amblemi var. Sadece 3-4 dk önce verilen rakamlar. Bu da diğer YSK’nın aynı sayıların totali. Yüzde 99.60 kaıtlım oranı var.  31. 186. Yani YSK'nın teyidi. CHP’nin ana giriş sisteminin teyidiyle beraber bize göre YSK’ya göre başka hangi kurum var bilmiyorum. İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu. 16 milyon insan bunu istedi."

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den de bir açıklama geldi. Özel, "YSK temsilcimizin 07:35 itibarıyla verdiği bilgi: YSK verilerine göre İstanbul kırmızı. 'İstanbul'da yüzde 99.45 sandık SEÇSİS'e işlendi. Fark 27.600 CHP önde' Bu bilgi elimizdeki ıslak imzalı tutanaklarla uyumlu. Lamı cimi yok, İstanbul’u kazandık." açıklamasında bulundu. 

İşte o açıklamalar: 

Mesaimize devam ediyoruz. Şöyle ifade edeyim hali hazırda çağrıda bulunduğum AA'nın hiçbir eylemi yok. Tekrar bu sabah güne yeni uyanmış ve bizi takip eden izleyenler olabilir. AA görevini yapmamıştır. AA Türkiye demokrasi tarihine kötü bir iz bırakmıştır. Dünya bu süreci izliyor, kötü yönettiler. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Aynı zamanda verilerimizi paylaştık, gerekçeler ve sayılarla paylaştık. Birazdan YSK'nın verilerini de paylaşacağım.

Ne yazık ki İstanbul'un sokaklarına caddelerine, üst geçitlerine 'Teşekkürler İstanbul' diye afişler asılmış durumda. Şu anda yetkisiz olan İBB siyasi kanadı manipülasyona dahil olmuştur. Oradaki gariban İBB çalışanlarının emeklerini zayi etmekteler. Onların hiçbir günahları yok. Bu işlemi yaptıran yetkisiz siyasi kimse irade ya da kimse bu talimatı veren, onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağımı duyuruyorum. Bir çok yerde bu afişlerden var. Toplumun vicdanına havale ediyorum.

Yasal yapacaklarımız devam edecek, takibimiz sürüyor. Hala YSK'dan bilgi alıyorsak, basın kuruluşlarının da bilgi alma şansı yok diye düşünmüyorum. AA'yı takip etmeleri noktasındaki süreci terk etmelerini söylüyorum. Bu cennet vatanın siyasi haritasındaki İstanbul kısmını lütfen bizim rengimize dönüştürsünler. İstanbul'u hala başka bir parti kazanmış gibi bir harita var, bu bizi üzüyor. 

"Rakamları veriyorum"

Genel merkezimizin sistemi üzerinden sadece 1 tutanağımızda eksiğimiz var, 1 sandık hariç rakamlar şu şekildedir:

4.169.206 kişi, tarafıma oy vermiştir.
4.141.179 oy ise rakibime verilen oy sayısıdır. 

Aradaki fark 28 bin 27. Bir sandığın toplam oyu 300'dür, geçerli oy sayısı da yaklaşık olarak 270 civarındadır. Buna göre aramızdaki fark bizim seçimi kazandığımızın verisidir. 

YSK'nın verilerinde ise tarafıma verilen oy 4.136.647 olurken, rakibime verilen oy 4.109.230'dur. Buradaki fark da şu an için 27 bin 417.

Büyükşehir belediyesinin İstanbul'un muhtelif yerlerine astığı afişlerde AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafı ve isminin bulunduğu ifade eden İmamoğlu, şunları kaydetti: 

"Ben kendilerinin yerinde olsam, böyle bir sürece, bu aşamada kendi ismimi alet etmem. Kendilerini buradan uyarıyorum, sürece müdahale etmelerini öneriyorum. Ben olsam tüm samimiyetimle tüm içtenliğimle söylüyorum ki adalet duygumla bu sürece derhal müdahale ederdim, müsaade etmezdim."

'YSK VERİLERİNE GÖRE İSTANBUL KIRMIZI'

İmamoğlu'nun ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den de bir açıklama geldi.

"Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 29 bin oy ile seçimi aldı,  AKP seçim sonucunu tanımayarak  AA eliyle gerçeği gizliyor ve 'Teşekkürler İstanbul Gönül Belediyeciliği Kazandı' pankartları astırıyor. Bu elde tutulan kamu gücüyle 'sivil darbe' girişimidir" diyen Özel, şöyle devam etti:

"YSK temsilcimizin 07:35 itibarıyla verdiği bilgi: YSK verilerine göre İstanbul kırmızı. 'İstanbul'da yüzde 99.45 sandık SEÇSİS'e işlendi. Fark 27.600 CHP önde' Bu bilgi elimizdeki ıslak imzalı tutanaklarla uyumlu. Lamı cimi yok, İstanbul’u kazandık."