İmamoğlu dosyası henüz kapanmadı

İmamoğlu dosyası henüz kapanmadı
Saygı Öztürk, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında türbede ellerini bağladığı ve HDP'li belediyeleri ziyaret ettiği gerekçesiyle başlatılan ön incelemenin, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermemesi ile kapanmadığını dile getirdi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında elini arkadan bağlaması ve Diyarbakır'da eski HDP'li iki belediye başkanıyla bir araya gelmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunuldu." hatırlatması yaparak şöyle dedi:

İçişleri Bakanı, kanunda suç sayılmayan bu suçlamalar için soruşturma izni vermedi. Ama, dosya da henüz kapanmadı. Devlet Memurları ve Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunun 9. Maddesi'ne göre, soruşturma izni verilmemesine ilişkin karara karşı Cumhuriyet Başsavcılığı veya şikayetçinin, kararın kendilerine tebliğinden itibaren 10 gün içinde Danıştay 1'inci Daire'ye itiraz hakları var.

İtiraz doğrudan Danıştay'a yapılabileceği gibi İçişleri Bakanlığı yolu ile de Danıştay'a yapılabilir. Şu aşamada Başsavcılık ve şikayet eden ile İçişleri Bakanlığı'ndan başka durumdan kimsenin bilgisi olamaz. Çünkü bakanın ne yapacağı belli olmaz.

 

Etiketler :