İmamoğlu, 'Ciddi anketler yaptırdık' dedi, AKP'den alınacak ilçe sayısını verdi

İmamoğlu, 'Ciddi anketler yaptırdık' dedi,  AKP'den alınacak ilçe sayısını verdi
İmamoğlu, 31 Mart'tan beklentilerini şöyle açıklıyor; "Aslında çok iddialı görünmediğimiz ama sürpriz beklediğimiz ilçeler var. Beyoğlu iddialı olduğumuz ilçelerden birisi."

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Birgün’den Berkant Gültekin‘e konuştu. 10 yıldır siyasi çalışmalara katıldığını söyleyen ve günde onlarca insana temas eden İmamoğlu ise bu çabanın mevcut iklimde başarıya ulaşmadığını söylüyor. İmamoğlu bundan önceki seçimlerde gerilim siyasetinin nispeten daha fark edilir olduğunu ancak bu kez çok küçük çaplı kaldığını dile getiriyor; “Gerçekler; ekonomik kriz ve işsizlik daha baskın” yanıtını veriyor. İmamoğlu yaklaşık bir hesapla, konuştuğu 100 kişiden 70’inin en yakıcı probleminin kriz, yoksulluk ve işsizlik olduğunu kaydediyor. Burası oldukça ilginç. Çünkü uzun yıllardır en önemli sorunları trafik ve ulaşım olan İstanbul gibi bir kentte, ekonomik kriz ve işsizliğin bir numaralı gündem maddesi haline gelmesi, yaşanmakta olan depremin büyüklüğü hakkında önemli ipuçları veriyor.”

‘BİR KARİYER PLANIM YOK’

İmamoğlu “Kazanırsanız ya da kaybederseniz, kendinize nasıl bir yön çizeceksiniz?” şeklinde kişisel bir soruya “İnanın, gündemimde İstanbul’u yönetmek dışında hiçbir şey yok. İnsan zaten siyasette kendi kariyerini planlayamaz. Planlandığı takdirde iş bütün ruhunu kaybeder. İlkesel olarak kendim asla bir kariyer planlaması yapmam. Zaman ne gösterir bilemeyiz.” yanıtını veriyor.

‘Hangi ilçelerde değişim öngörüyorsunuz?’ sorusuna ise yanıtı şöyle oluyor; “Aslında çok iddialı görünmediğimiz ama sürpriz beklediğimiz ilçeler var. Beyoğlu iddialı olduğumuz ilçelerden birisi. Farkın çok göründüğü ama değişime gebe olan başka ilçeler de var. Ciddi anketler yaptırdık. CHP’nin kazanacağı ilçelerin sayısı (mevcut 14 ilçenin dışında) 10’u bulabilir. Ama bir isim verip diğerinin heyecanını kırmaktan çekiniyorum" sözleriyle karşılık veri. 

Etiketler :