İmamoğlu: Buna siyasi ömürleri yetmeyecek

İmamoğlu: Buna siyasi ömürleri yetmeyecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu TOKİ'nin Kanal çevresindeki 'Yenişehir' projesi kapsamında Sazlıbosna bölgesindeki meraların satışa sunulmasıyla ilgili "Bu emlak projesi açık ve net ki, farklı Arap ülkelerine yıllar öncesinden reklamı yapılan bir projedir. Ama bu yapılamaz, yapılmayacak. Buna siyasi ömürleri de yetmeyecek” dedi.

TOKİ’nin Kanal çevresindeki ‘Yenişehir’ projesi kapsamında Sazlıbosna bölgesindeki meraları satışa sunacağı açıklandı. 6-7 Ekim’deki ihale ile içme suyu havzasında kalan ve yıllardır korunan bölgenin satılacağı belirtildi. Mayıs 2023’te bitirilmesi düşünülen 485 yapılık proje ile altı katlı evlerin inşa edileceği öğrenildi. Tapuda ‘ham toprak’ ve ‘tarla’ olarak görülen alanın ‘arsa’ya dönüştürülmeden, imar planlarına açılan davalar sürerken elden çıkarılacak olması dikkat çekti.

Atılan bu adım, Kanal İstanbul’un lüks konut projesinden ibaret olduğunu bir kez daha ortaya koydu. KARAR’a konuşan İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, İstanbullunun ortak mülkü olan meraların yeni rant alanları yaratılmak için satıldığını söyledi. Akgün “Buralar mera arazisiydi ve herkesin malı olarak görünür. Alanın üstünde içme suyu havzası kararı var, bu karar hâla kaldırılmadı. Uygulamalar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor ve virüs gibi yayılacak” dedi.

'Siyasi ömürleri yetmeyecek'

Kanal İstanbul’u bir rant ve emlak projesi olarak değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bakın Kanal İstanbul projesi bir rant projesidir, emlak projesidir. Basit bir emlakçının ‘Alırım, yaparım, satarım’ mantığında tarif ettiği bir iştir. İstanbul bir emlakçının elinde yoğurulacak bir memleket değildir. İstanbul kadimdir. Ama şu anda bir emlakçının alırım, yaparım, hazırlarım, satarım, para kazanırım dediği bir mantıkla yürütülen bir projedir. Vahşi bir iştir. Şu anda apar topar konut ihalesi projeleri hazırlandığını söyleyen İmamoğlu “Çünkü amaçları inşaat yapmak, para kazanmak. Kazanmak derken de kamunun kazanması umurlarında değil orada milyonlarca metrekarelik eline geçmiş mülklerin satıp para kazanma projesi. Bu emlak projesi açık ve net ki, farklı Arap ülkelerine yıllar öncesinden reklamı yapılan bir projedir. Ama bu yapılamaz, yapılmayacak. Buna siyasi ömürleri de yetmeyecek” ifadelerini kullandı.