İmamlar Yarışıyor: Kazanana 10 Bin Lira Ödül Var!

İmamlar Yarışıyor: Kazanana 10 Bin Lira Ödül Var!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran kurslarına katılımı artırmak ve hafızlık eğitimi alan öğrencilerin gelişimini desteklemek için imamlar arasında "Rahleden Sahneye" adında tiyatro oyunu yazma yarışması düzenleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı "Rahleden Sahneye" adıyla Kuran kurslarına katılımı artırmak için imamlar arasında tiyatro oyunu yazma yarışması düzenleyecek. Yarışmanın amacı şu sözlerle açıklandı:

"Kuran kurslarına katılımı arttırmak, hafızlık eğitimi eren Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerin duyuşsal, bilişsel ve sosyal açıdan gelişimlerine katkı sağlamak, moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak..."

imam.webp

Kısa Dalga'dan Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre Diyanet Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı Yarışma Esasları'da, yarışmaya Kuran Kursu öğreticileri başta olmak üzere başvaiz, uzman vaiz, vaiz, baş imam hatip, uzman imam hatip, imam hatip, başmüezzin, müezzin-kayyım, eğitim uzmanı ve din hizmetleri uzmanı unvanlarında görevli olanlar katılabilecek.

imam-maaslari1.webp

Milli ve manevi değerlere uygun olması gerekecek olan oyunların İslam dinini temel ilkelerine yakırı ifadelerin kullanıldığı eserler kabul edilmeyecek.

Yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye ise 6 bin TL ödül verilecek.