İlkokul müdüründen Atatürk'ü hedef alan paylaşımlar
![İlkokul müdüründen Atatürk'ü hedef alan paylaşımlar](https://cdn.halktv.com.tr/news_t/398610.jpg)
Denizli'nin Buldan ilçesinde ki bir ilkokulda okul müdürü olarak görev yapan A.E.'nin sosyal medya hesabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. Bunun üzerinde CHP Buldan İlçe Başkanlığı müdür hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
CHP Buldan İlçe Başkanı Şenol Cerit okul müdürü hakkında "Atatürk'e hakaret ettiği" ve "insanları doğum yerine göre yaftaladığı" iddiasıyla Buldan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
![679a567669a82.jpeg](https://cdn.halktv.com.tr/other/2025/01/30/679a567669a82.jpeg)
Buldan Hükümet Konağı önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Cerit şunları söyledi:
"A.E. isimli bu şahıs, halen Buldan’da bir okulda müdür olarak görev yapmaktadır. Asıl görevi, eğitim ve öğretim hizmetlerini gerçekleştirmek, okulunda birlik ve beraberliği sağlayarak eğitimi en üst kaliteye ulaştırmaktır.
Şahıs, geçtiğimiz günlerde sosyal medya paylaşımlarını kendine ait sosyal medya hesabından paylaşmıştır. Ayrıca 22-01-2025 tarihli “Tesadüfün Böylesi” başlıklı paylaşımında da insanları doğum yerine göre yaftalamakta ve onlara yer göstermektedir.
Bu paylaşımlar, başta Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’e bir saldırıdır. Ayrıca, bir hak ihlali olup insanlar arasında ayrımcılığa neden oluşturmaktadır. Adı geçen şahıs aynı zamanda, Cumhuriyet Halk Partisini de hedef alarak bu partiye oy verenlere inanç değerleri üzerinden saldırıda bulunmuştur.
Yaptığı paylaşımlarla partimize saldırıda bulunarak kin ve nefret tohumları ekmekte, insanları ayrıştırmaktadır. Bu nedenle şikayetçi olduk."