İlk kez kadın cinayetleri ve çocuk istismarına ilişkin gerçek veriler kayıt altına alınacak

İlk kez kadın cinayetleri ve çocuk istismarına ilişkin gerçek veriler kayıt altına alınacak
Adana Barosu'nun ev sahipliğinde yargılama süreçlerindeki cinsiyetçi dil ve ayrımcılık ile ilgili bir site kuruldu. Bu proje ile ilk kez kadın cinayetleri ve çocuk istismarına ilişkin gerçek veriler kayıt altına alınacak.

Toplumsal Cinsiyet ve Hukuk Çalışmaları (TOCH) yargılama süreçlerindeki cinsiyetçi dil ve ayrımcılığı açığa çıkarmak ve bu konuda farkındalık yaratarak cinsiyetçi dil ve ayrımcılık konusunda yaşanacak dönüşüme katkı sağlamak üzere kurulan bir internet sitesi.

İnternet sitesinde, adliye koridorlarında ve mahkeme salonlarında tanık olunan iddianamelere, duruşma tutanaklarına, adli tıp raporlarına ve mahkeme kararlarına yansıyan ayrımcı dil ve tutumlar tespit edilerek paylaşılacak. 

Adana il bazında CMK görevlendirmeleri üzerinden ulaşılabilen kadın cinayeti dosyalarında yargılamanın nasıl yürütüldüğünün izlemesini yapmak, yargılamanın sonuçları hakkında fikir ve istatistiki veriler oluşturabilmek için düzenlenen raporlar incelenebilecek. 

Sitede, feminist mücadelenin tarihsel birikimlerinden ve pratiklerinden süzülerek oluşan perspektif yazıları da paylaşılacak. 

İnternet sitesinde ‘hukuk politik’ kısmında, avukatlık pratiğine ve etiğine dair TOCH'un çalışmaları, hukuksal çalışma pratikleri ve hukuksal tartışmalar yer alacak. Avukat, akademisyen ve aktivistler yazılarıyla destek olabilecek ve paylaşımlar aktif olarak yayınlanmaya devam edecek.